SBB Tuzla se zahvalio građanima na podršci u minulim izborima

Menprom

Na press konferenciji koja je upriličena povodom dobrog izbornog rezultata SBB- Fahrudin Radončić Tuzla, medijima su se obratili novoizabrani skupštinski poslanik i aktuelni predsjednik SBB-a Tuzla Nedžad Hamzić i vijećnik Gradskog vijeća Grada Tuzla Elvir Kasumović koji su između ostalog istakli:

Reha Centar

Iskreno se zahvaljujemo građanima Tuzle koji su ukazali povjerenje Savezu za bolju budućnost BiH i našem predsjedniku Fahrudinu Radončiću. Hvala im što su omogućili da u Tuzli budemo pobjednici Općih izbora 2014. godine na svim nivoima vlasti i što je naš predsjednik odnio uvjerljivu pobjedu nad ostalim kandidatima.

Kada govorimo o rezultatima Saveza za bolju budućnost, veoma smo zadovoljni, ovo je ogroman napredak u odnosu na prije četiri godine. Ponosni smo što su nosioci lista za sve nivoe vlasti bili iz Tuzle, jer Tuzla treba biti lider Tuzlanskog kantona. Želimo naglasiti da je 5 kandidata iz Tuzle dobilo mandat u skupštinama za sve nivoe vlasti, u Skupštini Tuzlanskog kantona ima 5 kandidata iz Tuzle, a od toga su 2 kandidata Saveza za bolju budućnost. To čini našu pobjedu još većom.

Svi članovi Općinskog odbora Tuzla su nesebično radili i  zajedno smo ostvarili odlične izborne rezultate na svim nivoima vlasti. Zahvaljujemo se svim građanima i članovima koji su dali podršku Savezu za bolju budućnost i našim kandidatima. Ljudi su nezadovoljni ovakvom vlašću. Želimo vjerovati da će nakon ovih izbora u Tuzli stvari biti drugačije. Želim vjerovati da više neće biti nedodirljivih.

Ovi rezultati predstavljaju veliko priznanje dosadašnjega rada, a ujedno i veliku obavezu da opravdamo dobiveno povjerenje i da ponovimo ovakve rezultate i na Lokalnim izborima 2016. godine. Za nas je izrazito važno da naši građani za četiri godine žive bolje nego danas. Hvala još jednom.

SBB TUZLA

Nedžad Hamzić

Vijećnik Gradskog vijeća Grada Tuzla Elvir Kasumović je u svom izlaganju istakao sljedeće:

Prije svega želim se zahvaliti našim sugrađanima na povjerenju koje su nam dali na predhodnim izborima.

-Sam rezultat izbora u Gradu Tuzli govori nam da su građani ovog grada odlučili da žele promjene kako na višim nivoima tako i na lokalnom.

-Da podsjetim, Predsjednik SBB-a gdin.Fahrudin Radončić imao je u Tuzli  15 428 glasova, lista za parlament BiH 11478 glasova, lista za parlament FBiH oko 11000 glasova a lista za Skupštinu TK-a 9569 glasova, što nam daje činjenično stanje da je SBB u Gradu Tuzli dominantan pobjednik predhodnih izbora.

-Mi u klubu vijećnika SBB-a Tuzla, smatramo da je ovaj izuzetno dobar rezultat jednim dobrim dijelom doprinos i nas samih, jer smo se maksimalno zalagali da poboljšamo uslove življenja naših sugrađana.

-Naš rad zasnivao se na tome da konstruktivnim idejama, incijativama, vijećničkim pitanjima i svim drugim pravnim sredstvima, utičemo na samo vijeće i izvršnu vlast da svoje kapacitete maksimalno usmjere prema građanima, na taj način da budu ono što u stvari i jesu „servis građana“.

– U proteklom periodu vijećnici SBB-a Tuzla, postavili su na desetine vijećničkih pitanja, uputili približno toliko inicijativa, koji su rezultirali konkretnim rezultatima na terenu, a sve to je izraženo u vidu poboljšanja i saniranja infrastukturalnih problema nastalih u ranijem periodu.

– Klub SBB-a Tuzla, jedno vrijeme je djelovao kao „većina“ u općinskom vijeću, ali ubrzo zbog spore dinamike realiziranja, ili pak nerealiziranja inicijativa i odluka nastalih baš na sjednicama općinskog vijeća, od strane izvršne vlasti, mi smo samoinicijativno napustili „većinu“ i djelovali kao konstruktivna opozicija.

– Osim na sjednicama općinskog vijeća Tuzla, naš rad kao vijećnika, zasnivao se na terenu, direktno u kontaktu sa građanima Tuzle, gdje smo se neposredno uvjeravali u probleme sa kojima se građani susreću, bilo na sastancima mjesnih odbora ili zborova građana, što je vjerujemo u velikoj mjeri uticalo na to da građani Tuzle daju maksimalno povjerenje SBB-u koji je uvijek bio i ostaje UZ NAROD!

 

 

Komentari

Komentara