SBB TK traži od premijera Čauševića da podnese ostavku

Spread the love
Rental Travel

Kantonalni odbor SBB BiH Tuzlanskog kantona oštro osuđuje nastavak nasilja na ulicama Tuzle i u cilju smirivanja situacije, poziva premijera Tuzlanskog kantona Seada Čauševića da podnese ostavku.

Reha Centar

 Nesposobna Vlada Tuzlanskog kantona, predvođena SDP-om i njihovim premijerom Seadom Čauševićem,  glavni je krivac za novonastalu građansku pobunu  u Tuzli, jer je svojom bahatom, taldžijskom, socijalno neosjetljivom i neodgovornom politikom dovela građane Tuzlanskog kantona u tako nezavidnu i sramnu situaciju da svoja fundamentalna ljudska prava moraju tražiti na ulici!

 Pored toga, na apsolutno opravdane zahtjeve građana, studenata i obespravljenih radnika, Vlada Tuzlanskog kantona je odgovorila prekomjernom upotrebom sile, što je pored nanošenja ozbiljnih povreda, između ostalog i maloljetnim osoba, dovelo i  do novih, još masovnijih demonstracija i nereda.

 Zbog svega navedenog, hitno pozivamo Vladu Tuzlanskog kantona da odstupi sa svojih pozicija, te na taj način po prvi put pokaže odgovornost u svom mandatu kao i razumijevanje za  masovno i očigledno nezadovoljstvo građana Tuzle.

Press centar SBB BiH TK

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara