SBB iskazuje duboko uvjerenje da scenaristi haosa neće uspjeti

Rental Travel

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost na današnjoj sjednici zaključilo je da neovisno čak i od eventualnog procesa, SBB i predsjednik Radončić čvrsto ostaju pri stanovištu da koalicija sa SDA jeste nedvosmislen izbor.

Reha Centar

Sve druge opcije, navededno je u saopćenju, Federaciju Bosne i Hercegovine i Bosnu i Hercegovinu vode u stanje velike neizvjesnosti, nesigurnosti i slabljenju neophodnog ekonomskog i euroatlanskog zamaha, koji je snažno etabliran upravo vrlo efikasnim koaliranjem SDA i SBB-a.
Također, zbog ukupnog izbornog rezultata, ova koalicija je stabilizirala i bošnjački politički faktor u vrlo delikatnom i važnom periodu za Bosnu i Hercegovinu i to je dodatni razlog njenog očuvanja.

SBB BIH

Dvije najjače stranke u FBiH, odnosno SDA i SBB, sa svojim ukupnim impresivnim izbornim rezultatom i udruženom energijom, u ovom trenutku jedino mogu biti garant progresa, smatraju u SBB-u.

Tu spoznaju i odgovornost ne mogu zamagliti nikakve provokacije ili očito montirani procesi. Ako su otrgnuti porodično – tužilački lobiji olako mislili da će izazvati rušenje legalno i legitimno izabrane vlasti i konstituiranu koaliciju, Fahrudin Radončić i SBB to svojom političkom i patriotskom zrelošću i povjerenjem u pravodusni sistem, neće niti mogu dozvoliti.

SBB je prije nekoliko mjeseci, u trenucima općeg beznađa uzrokovanog ponašanjem DF-a, iskreno ušao u koaliciju sa SDA. SBB je bio iznimno kooperativan u želji da Bosna i Hercegovina bude bolja i uređenija zemlja, te prihvatio veliki broj razvojnih i programskih opredjeljenja zajedno sa SDA.

SBB BIH

Zato SBB očekuje od SDA da počne raditi na smanjivanju nepotističkih utjecaja u društvu i politici, jer će to društveno zlo prije ili kasnije ugroziti i samu SDA, čiji će se kadrovi također naći na udaru pohlepe, ucjena ili porodičnih montaža.

Ovim, SBB iskazuje duboko uvjerenje da scenaristi haosa neće uspjeti. Oni su u izbornoj godini po svaku cijenu i iznova htjeli da unište antikorupcijski ugled našeg predsjednika i osobne reference. Zato im SBB poručuje da im neće uspjeti nakana da montiranim procesom demontiraju moćnu stranku i koaliciju zarad svojih prepoznatljivih porodično-finansijskih interesa.

SBB ističe svoje opredijeljenje da će snažna koalicija SDA i SBB učiniti sve zajedno sa ostalim koalicionim partnerima da se ostvare ciljevi euroatlanskih integracija te da nikakvi kočničari neće zaustaviti Bosnu i Hercegovinu na reformskom putu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: