SBB ima strategiju pozitivnog ekonomskog razvoja Živinica

S obzirom da je stanje u Općini Živinice katastrofalno, te da se svakodnevno povećava broj nezaposlenih kojih je sada blizu 15 000 i da sve veći broj mladih napušta Živinice i ide ˝trbuhom za kruhom˝ u bijeli svijet. Savez za bolju budućnost BiH smatra da je došlo vrijeme da se jasno navedu razlozi ovakvog stanja i povuku odlučni potezi za boljitak svih građana.

Osnovni razlog ovakve situacije je loša politika koja nije usmjerena ka razvijanju ekonomije što se posebno ogleda u brojnim problemima koje malim i srednjim preduzećima generiraju neefikasne usluge službi Općine Živinice.

Iz tog razloga SBB u programu rada načelnika ima strategiju pozitivnog ekonomskog razvoja u kojoj se ističe da je za Živinice od krucijalne važnosti davanje prioriteta razvoja lokalne privrede, malih i srednjih preduzeća. Uspješno preduzeće u privatnom vlasništvu jačaju razvoj lokalnih zajednica, ali prosperitet tih preduzeća ovisi o povoljnim uvjetima poslovanja. SBB smatra da lokalna vlast i općinske službe moraju biti servis u stvaranju povoljnog okruženja za poslovanje. Dakle, lokalna zajednica mora biti partner poslovnim subjektima u cilju razvoja zajednice, zapošljavanja i zadržavanja mladih školovanih ljudi.

Iz tog razloga u programu SBB-ovog načelnika ističe se da je najvažnija aktivnost ekonomskog razvoja koju Općina Živinice mora poduzeti poboljšanje i olakšavanje procesa i procedura kroz koja preduzeća moraju proći. Smanjenjem administrativnih barijera mi ćemo olakšati djelovanje poslodavcima i kreirati povoljnije poslovno okruženje. Na taj način ćemo olakšati i ubrazati razvoj, povećati broj zaposlenih i samim time imati veći priliv sredstava u Budžet Općine.

Radom i pravdom do novih uspjeha!

PRESS OO SBB Živinice

aktuelno.ba

Komentari

Komentara