Savez RVI TK počeo sa pripremama za obilježavanje godišnjice formiranja II.Korpusa Armije R BiH

Spread the love
Rental Travel

Povodom obilježavanja 29. septembra Dana formiranja II. Korpusa Armije R BiH, predsjedništvo Saveza RVI TK održalo je redovnu sjednicu, na kojoj je donijelo niz zaključaka I odluka u vezi obilježavanja ovog značajnog datuma.

Reha Centar

“Ovo je veliki dan za svakog patriotu, za svakog pripadnika II. Korpusa Armije R BiH ali i za svakog građanina našeg kantona i regije pa smo kao suorganizatori dobili neke zadatke koje želimo na vrijeme realizirati, kako bi se taj dan obilježio na dostojanstven i primjeren način.Učešće u organizaciji ovog značajnog datuma uzet će sve članice Saveza, njih ukupno devetnaest, jer planirane su određene manifestacije, pored one centralne, i po svim općinama i gradovima Tuzlanskog kantona, Podrinja i Brčko Distrikta i to je jedan od razloga zašto smo svi na okupu”- istakao je kratko Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacije boraca Tuzlanskog kantona.

“U petak, 08. septembra u organizaciji Koordinacije boraca Federacije BiH, biće upriličena posjeta Memorijalnom centru “Veljaci” u Bratuncu i “Potočari” Srebrenica, Razgovarali smo i o tome i donijeli određene zaključke i preuzeli neke obaveze uloge domaćina.Početkom oktobra ove godine učesnici smo Sportskih igara ratnih vojnih invalida Federacije BiH, koje će se održati u Fojnici, tako da mogu reći da nas čeka puno obaveza ali i vjerujem lijepih trenutaka jer vrijedi dati svoj doprinos u njegovanju tradicije i borbi da se hrabrost Bosanaca i Hercegovaca u odbrani BiH nikada ne zaborave” – dodao je Hasanović.

Sjednici predsjedništva prisustvovali su i pomoćnik ministra za boračka pitanja Vlade Tuzlanskog kantona Danis Gojačić , te potpredsjednik Saveza RVI Federacije BiH Safet Redžić.

R.T.

Komentari

Komentara