Savez RVI TK obezbijedio računare i računarsku opremu za svoje članice

Menprom

Savez ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona u kontinuitetu provodi aktivnosti na informatizaciji svih svojih devetnaest članica kako bi se u budućnosti olakšao rad kako samih organizacija po općinama i gradovima tako i rad Saveza ali i u svakom trenutku pružila adekvatna podrška radu Ministarstva za boračka pitanja TK.

Reha Centar

Nakon što su ranije opremljeni uredi devet općinskih i gradskih organizacija danas su nove računare i softvere za bazu podataka dobile još tri članice Saveza čime se taj broj popeo na dvanaest.

„U posljednje vrijeme smo primijetili da našim općinskim i gradskim organizacijama nedostaje adekvatna oprema i pomagala za ažurnu evidenciju članstva te smo donijeli odluku kojom se nabavlja kompletna informatička oprema za naše članice a sve sa ciljem kako bi u svakom trenutku imali pravu sliku i socijalne karte svih naših članova u kantonu. Ranije smo opremili devet a danas evo još tri organizacije sa računarima i programima koji omogućavaju u svakom trenutku uvid u stvarnu sliku svakog našeg člana. U narednom periodu a najkasnije do godinu dana ovaj posao ćemo u potpunosti okončati i nabaviti istu ovu opremu za preostalih sedam naših općinskih i gradskih organizacija koje do sada nisu bile obuhvaćene ovim projektom“-kazao je predsjednik Saveza RVI TK Fahrudin Hasanović.

Današnjoj primopredaji računara i računarskih programa prisustvovao je i Fedahija Ahmetović, kantonalni ministar za boračka pitanja.

„Osjećam se sretnim kada vidim da novac koji odvajamo kao ministarstvo za rad Saveza RVI TK ide u pravom smjeru i da će organizacije koje okupljaju ratne vojne invalide od danas biti bogatije za opremu i pomagala koja će im olakšati rad a nama kao ministarstvu pomoći da imamo jasniju sliku i uvid o realizaciji svih naših projekata“- kazao je ovom prilikom ministar Ahmetović.

Vrijednost projekta je 23 000 maraka a prema riječima čelnih ljudi Saveza RVI TK digitalizacija i informatizacija općinskih i gradskih organizacija je nastala kao odraz, volja i zaključak sa posljednje sjednice Skupštine Saveza.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara