Sastanak sa predstavnicima švedske organizacije “Ship to Bosnia”

Spread the love
Rental Travel

Podsjećajući se na prethodne projekte koji su realizirani u saradnji sa organizacijom “Ship to Bosnia” — brod ka Bosni”  prije svega na izgradnju Kuće solidarnosti u Lipnici, danas je u zgradi Gradske uprave gradonačelnik Jasmin Imamović  održao sastanak sa delegacijom iz Švedske.

Reha Centar

Povod za sastanak su bili projekti koje Grad Tuzla planira realizovati u budućnosti. Gradonačelnik se zahvalio gostima na posjeti i istakao velikodušnost Švedske koja je tokom ratnih godina pomagala BiH i primila veliki broj naših građana kao izbjeglice.

Prisutni gosti su se upoznali sa trenutnom situacijom u lokalnoj zajednici, a gradonačelnik Imamović je govorio o posljedicama demonstracija, klizištima i sanaciji istih, te prioritetima za tekuću godinu. Posebno je istakao vrijednost projekta vodosnabdijevanja u Lipnici, gdje se nalazi Kuća solidarnosti,  a koji će biti započet ove godine.

Gosti, predstavnici švedske organizacije Ship to Bosnia uputili su pozdrave Gradonačelniku od gospodina Leifa Janssona koji nažalost nije mogao doći u Tuzlu, a koji jedan od pokretača inicijative za izgradnju Kuće solidarnosti i drugih projekata pomoći BiH i Tuzli.

 

aktuelno.ba

Komentari

Komentara