Sastanak mandatara Bege Gutića sa privrednicima TK-a

Spread the love
Menprom

Zvanična konsultativna posjeta mandatara Vlade Tuzlanskog kantona Bege Gutića Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla, ukazuje na to kako je budući premijer svjestan činjenice da samo od jake privrede zavisi stabilnost i ekonomski prosperitet ovog kantona.

Reha Centar

Ovaj put razgovarao je sa predstavnicima nekih uspješnih kompanija i preduzeća kojima kako je rekao treba olakšati poslovni ambijent i okruženje.

PRIVREDA TK

Posjeta ima za cilj konsultacije sa privrednicima radi određivanja smjernica i pravaca  rada Vlade u mandatnom periodu i prijedloga mjera za poboljšanje stanja u privredi Tuzlanskog kantona.

Svakako da su najveći problemi doprinosi koji su najviši u regiji i mene raduje izjava mandatara za sastav Federalne vlade Fadila Novalića koji je najavio smanjenje ovih nameta – rekao je Gutić.

PRIVREDA TK

Predsjednik Kantonalne privredne komore Nedret Kikanović kazao je da na reprezentativan način s budućim premijerom žele obaviti konsultacije, te mu dati prijedlog mjera za poboljšanje stanja privrede na području TK-a.

Dodao je da će se zajednički, na svim nivoima vlasti, insistirati da se ovi propisi, koji su kočnica u boljem razvoju privrede, što prije izmijene.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara