Sastanak mandatara Bege Gutića sa privrednicima TK-a

Zvanična konsultativna posjeta mandatara Vlade Tuzlanskog kantona Bege Gutića Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla, ukazuje na to kako je budući premijer svjestan činjenice da samo od jake privrede zavisi stabilnost i ekonomski prosperitet ovog kantona.

Ovaj put razgovarao je sa predstavnicima nekih uspješnih kompanija i preduzeća kojima kako je rekao treba olakšati poslovni ambijent i okruženje.

PRIVREDA TK

Posjeta ima za cilj konsultacije sa privrednicima radi određivanja smjernica i pravaca  rada Vlade u mandatnom periodu i prijedloga mjera za poboljšanje stanja u privredi Tuzlanskog kantona.

Svakako da su najveći problemi doprinosi koji su najviši u regiji i mene raduje izjava mandatara za sastav Federalne vlade Fadila Novalića koji je najavio smanjenje ovih nameta – rekao je Gutić.

PRIVREDA TK

Predsjednik Kantonalne privredne komore Nedret Kikanović kazao je da na reprezentativan način s budućim premijerom žele obaviti konsultacije, te mu dati prijedlog mjera za poboljšanje stanja privrede na području TK-a.

Dodao je da će se zajednički, na svim nivoima vlasti, insistirati da se ovi propisi, koji su kočnica u boljem razvoju privrede, što prije izmijene.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara