Sarajlije od jutros imaju tople radijatore

Rental Travel

Sarajlije koje se grijanjem snabdijevanju iz postrojenja Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća Toplane jutros imaju tople domove.Naime, ovo JP poduzeće jutros je stavilo u pogon sistem centralnog zagrijavanja.

Reha Centar

“S obzirom na to da su stekli uvjeti definirani Uredbom o općim uvjetima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, jutro su sva naša postrojenja za proizvodnju toplotne energije stavljena u pogonsku funkciju”, kazao je za portal Radiosarajevo.ba portparol KJKP Toplane Ženja Ljubuškić.

Jutros sva naselja imaju grijanje, a Ljubuškić je dodao da samo pojedini dijelovi Sarajeva nemaju grijanje, a da se tu radi o problemu s upraviteljem.

“Vjerovatno je došlo do određenog kvara ili upravitelj nije zgradu adekvatno pripremio za početak grijne sezone. Tu nije do nas”, dodao je Ljubuškić.

Dnevni režim zagrijavanja će zavisiti od vanjske temperature zraka, koja će se pratiti svako nekoliko sati. Toplane neće cjelodnevno zagrijavati stanove, nego će to upravo ovisiti od dnevne temperature.

Inače, zvanična grijna sezona u Sarajevu počinje 15. oktobra.

A.B., Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara

Posted In: