Saradnja sa BZK Preporod Sjeverne Amerike

Spread the love
Menprom

Postojeća saradnja sa Bošnjačkom zajednicom kulture „Preporod“ Sjeverne Amerike, kao i modeli njenog daljeg unaprjeđenja, bila su tema današnjeg sastanka premijer Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predsjednicom „Preporoda“ Sjeverne Amerike Senadom Cvrk Pargan i njenim saradnicima.

Reha Centar

Kako je rečeno tokom sastanka BZK  „Preporod“ Sjeverne Amerike je dio jedinstvene organizacije Preporoda u gradovima i zemljama u kojima žive Bošnjaci, te predstavlja jednu od najznačajnijih institucija kulture Bošnjaka na sjevernoameričkom kontinentu.

„Početkom ove godine ponosno smo podržali održavanje otvorenog prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade „BoHeMSA“ i želja nam je i u budućnosti pomagati organizaciju ove sportske manifestacije“ kazala je predsjednica Cvrk Pargan, te dodala da je „Preporod“ Sjeverne Amerike spreman da podrži i druge humane projekte u Bosni i Hercegovini.

Premijer Gutić se ovom prilikom zahvalio na dosadašnjoj podršci, te izrazio zadovoljstvo zbog iskazane želje za nastavak saradnje. U tom svjetlu, a imajući u vidu i želju Preporoda da pomogne osobama sa smetnjama u razvoju, premijer Gutić je predložio da se u narednom periodu sagledaju mogućnosti da se Preporod Sjeverne Amerike uključi u realizaciju projekta izgradnje Centra za autizam u Tuzlanskom kantonu.

aktuelno.ba / Vlada TK

 

 

Komentari

Komentara