Saopštenje SDA Tuzla: GO SDP-a Tuzla, iscrpljen unutarnjim sukobima u očaju

Spread the love
Menprom

U povodu zlonamjernog saopštenja GO SDP-a Tuzla, a u vezi deložacije UKUD-a „Zvonko Cerić“ od strane rektora Envera Halilovića, svojim saopštenjem se oglasio GO SDA Tuzla:

Reha Centar

GO SDP-a TUZLA JE U OČAJU

GO SDP-a Tuzla, iscrpljen unutarnjim sukobima i svađama, opterećen aferama svojih visoko pozicioniranih kadrova, pokušava pažnju javnosti usmjeriti u pogrešnom pravcu i po ko zna koji put označiti SDA kao neprijatelja Tuzle i njenih građana.

GO SDA Tuzla daje punu i bezrezervnu podršku UKUD „Zvonko Cerić“ i smatra neprihvatljivim da se ovo društvo izbacuje na ulicu bez obzira po čijem nalogu.

Smatramo da je potrebno istaći da Enver Halilović ne obavlja niti jednu stranačku dužnost u SDA i da je imenovanog izabrao Senat Univerziteta u Tuzli, a ne SDA. Također moramo istaknuti da GO SDA Tuzla ima niz primjedbi na rad rektora Halilovića u dosadašnjem načinu vođenja Univerziteta i da njegov posljednji potez smatramo neprihvatljivim.

Pozivamo Gradonačelnika da se i on potrudi da pronađe adekvatan prostor za UKUD “Zvonko Cerić” i da ovaj dragulj Tuzle umjesto podrumskih dobije uslovne prostorije za rad, a GO SDP Tuzla da prestane plašiti  građane Tuzle sa izmišljenim neprijateljima jer ta politika već odavno nema uspjeha. Građani Tuzle su shvatili da glavna opasnost po ovaj Grad ustvari dolazi od umorne, bezidejne i korumpirane SDP-ove vlasti.

Svoju stvarnu opredijeljenost za zaštitu interesa građana Tuzle SDP bi mogao demonstrirati tako što bi, za početak, riješio problem prevarenih kupaca stanova u zgradi „15 maj“ koje je unesrećio njihov kadar i aktuelni predsjednik KO SDP-a Tuzla uz punu odgovornost aktuelnog gradonačelnika Jasmina Imamovića.

 

 

Predsjednik GO SDA Tuzla

Sabahudin Imamovic

Komentari

Komentara