Saopćenje za javnost BOSS-a

Spread the love
Menprom

Saopćenje

Reha Centar

U povodu najvažnije sporedne stvari na svijetu

Dosadašnja praksa TV prijenosa velikih sportskih takmičenja na Javnom RTV servisu BiH  prekinuta je  nakon što je ekskluzivna prava za prenos Evropskog prvenstva u nogometu kupila jedna privatna kompanija – Nova BH, čiji kanal u svojoj ponudi nemaju čak ni najveći tv operateri, te je većina bh. građana direktno ponižena i diskriminirana iako su obavezani da plaćaju TV pretplatu i imaju ugovor sa jednim od kablovskih operatera, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Javni RTV servis BiH, višedecenijskim neodgovornim odnosom vlasti prema svemu, doveden je do stanja nekonkurentnosti i nije u finansijskoj mogućnosti otkupiti prava na TV prijenos najvažnije sporedne stvari na svijetu, pa ni utakmica Nogometne reprezentacije BiH.

Bosanska stranka upućuje javni poziv Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH i Konkurencijskom vijeću BiH da odmah po službenoj dužnosti organizuju zajednički sastanak sa predstavnicima Nova BH i kablovskih operatera kako bi se razmotrili uslovi koje je kompanija Nova BH postavila pred kablovske operatere – te da se odmah nađe rješenje.               Ukoliko se utvrdi monopolsko djelovanje neophodno je naložiti reduciranje tih uslova na realno ispunjive, kako bi se spriječila zloupotreba dominantnog položaja i omogućila efikasna konkurencija, kako je to i propisano pravilima slobodnog tržišta.

…a što se Javnog RTV servisa BiH tiče, vlast je sistematskim uništavanjem ovog važnog segmenta društva, kao i svega ostalog, pokazala da narodu neda ni hljeba ni igara, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Muamer Dedić, Press BOSS-a

Komentari

Komentara