Salko Bukvarević: Naša je obaveza i zadaća da ovakve datume dostojanstveno obilježavamo sve dok postojimo

Spread the love
Rental Travel

Polaganjem vijenaca i odavanjem poštovanja civilnim žrtvama rata na spomen-obilježju Slana Banja te komemoracijom i polaganjem vijenaca na Kapiji, danas je obilježena 22. godišnjica masakra na tuzlanskoj Kapiji, mjestu na kojem je 25. maja 1995. godine u 20 sati i 55 minuta od ispaljene granate s Ozrena ubijena 71 mlada osoba, a ranjene njih 124.

Reha Centar

Vijence su položili i odali poštovanje članovi porodica žrtava, predstavnici izvršne i zakonodavne FBiH, Kantona i gradske vlasti, predstavnici vjerskih zajednica, mnogobrojnih udruženja i građani.

Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević izjavio je za Fenu da je današnji dan jedan od najtežih za Tuzlu i BiH te da su 25. svibnja 1995. godine stradale njegove kolege s fakulteta, saborci iz jedinice i mladost Tuzle.

-Danas smo tu da odamo dužnu počast nevino ubijenoj mladosti Tuzle i BiH, želim iskazati poštovanje prema porodicama poginulih i zatražiti pravdu za sve one koji su počinili razne zločine u BiH. Naša je obaveza i zadaća da ovakve datume dostojanstveno obilježavamo – kazao je Bukvarević.

R.T.

Komentari

Komentara

Posted In: