Salkić: Radost blagdana na ovim prostorima uvijek se dijelila sa komšijama

Spread the love
Rental Travel

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić uputio je danas uskršnju čestitku katolicima u Bosni i Hercegovini.

Reha Centar

– Radost blagdana na ovim prostorima uvijek se dijelila sa komšijama, čime se čvrsto gradilo međusobno poštovanje i tolerancija. Zbog toga, na ovu našu tradiciju trebamo biti ponosni, ali je i dalje njegovati. Nadamo se da će ove vrijednosti biti sastavni dio života građana BiH i u narednim decenijama i stoljećima, te da će nove generacije nastaviti graditi društvo jednakih prava i mogućnosti za sve građane na cijeloj teritoriji naše domovine – naveo je Salkić. 

Sve religije nam govore, kako je dodao, da razdvajamo dobro od lošega, da budemo na strani pravde, da njegujemo pozitivne vrijednosti, ali i da brinemo o našim komšijama. Zato, neka ovi principi budu temelj na kojem će se u budućnosti graditi odnosi među narodima u našoj zemlji.

  – Ovogodišnji Uskrs, kojeg dočekujete u vanrednim okolnostima, prilika je da se vjernici vrate najvećim vrijednostima, jedna od njih je svakako porodica. Ovaj, ali i drugi blagdani, uvijek su dodatna prilika da se pomognu i podrže oni najugroženiji. Bosanski katolici Hrvati u bh. entitetu RS su u teškom položaju kao i Bošnjaci muslimani – navodi se u čestitki koju je potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić uputio katolicima u povodu Uskrsa.

Komentari

Komentara