Sajam „Energa 2014“: Dodijeljena sajamska priznanja, sajam se zatvara danas

Spread the love
Rental Travel

Dodjelom priznanja izlagačima, jučer je okončan treći sajamski dan Međunarodnog specijaliziranog sajma energetike “Energa 2014“ koji se u Tuzli održava u periodu od 10.-13. juna/lipnja 2014. godine.

Reha Centar

Dobitnici priznanja za uspješan nastup na Međunarodnom sajmu energetike ENERGA 2014 su: PVI d.o.o., Rudarski institut d.d., Elsta Mosdorfer Bosnia d.o.o., Energoinvest Group, BH Telecom d.d., Advantage Austria, Inpro BH d.o.o., Famur s.a., Kopex s.a., Kabeltech d.o.o., JP Elektroprivreda BiH d.d., Rafako s.a., EEP – Elektro-Elektronik Pranjić Gmbh, Henkel Croatia d.o.o., Botaş Petroleum Pipeline Company, Irma Projekt Sistem d.o.o., RMU Banovići d.d., Elektrocentar Petek d.o.o., Rudar d.o.o., Helios d.d., Topling d.o.o., Konzorcij Elektromašinske industrije Tuzlanskog Kantona, Sicon Sas d.o.o., JP Elektroprivreda HZ HB d.d., Trudbenik F.P.A. d.o.o. i Trudbenik A.D.

ENERGA 2014

U Tuzlanskom sajmu, koji već četvrtu godinu uspješno realizuje ovaj specijaliziranih privredni događaj, ne kriju zadovoljstvo urađenim ali i obećavaju nivo kvaliteta u narednoj godini.

-Ovogodišnja Energa, i sajamski i konferencijski, je prošla iznad svih naših očekivanja. Prema anketnim pokazateljima, evidentno samo napravili iskorak, a pripreme za peto izdanje Energe počinju već danas. Raduje nas zadovoljstvo izlagača koji su ostvarili brojne kontakte i vjerujemo da ćemo ih u proširenom sastavu dočekati i naredne godine – rekao nam je Zlatko Alidžanović, predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma.

Jučer je u sajamskom prezentiacijskom prostoru tuzlanska firma „Sicon Sas“ prezentirala„Uređaj za neprekidno napajanje G-TEC ITALIJA“ Modularni UPS MUST 400 (10-400) kVA i UPS NS3000 (10-30) kVA, a od 13.00 sati, a prezentaciju za poslovne partnere organizovala je Kopex S.A. Poljska koja je predstavila proizvodne mogućnosti firme Elgor Hansen, članice Grupe Kopex.

ENERGA 2014

Sajamski prostor, otvoren je danas do 14 sati pored poslovnih i za posjete građanstva, a sav prihod od prodaje ulaznica će biti doniran fondovima za građane ugrožene poplavama i klizištima.

Na sajmu „Energa“ učešće je uzelo 28 izlagača, iz osam zemalja, koji su predstavili programe više od 60 privrednih subjekata.

Značajan sajamski progamski sadržaj bila je i Konferencija ENERGA na kojoj je za više od 200 učesnika održano oko 50 stručnih predavanja, sa značajnim brojem eminetnih predavača iz BiH, regije i Evrope.

 

Partneri sajma su Vanjskotrgovinska komora BiH, Općina Tuzla, Vlada Tuzlanskog kantona i Rudarski institut Tuzla. Pokrovitelj sajma je Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH.

Promus media – PR Tiim „Sajma i Konferencije Energa 2014“.

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara