Safet Sušić razmišlja o ostavci

Spread the love
Menprom

Nakon jučerašnjeg  poraza fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine od selekcije Izraela u Haifi (3:0), selektor BiH Safet Sušić je na konferenciji za medije čestitao domaćinu i najavio da će razmisliti o napuštanju kormila bh. nacionalnog tima.

Reha Centar

”Želio bih čestitati Izraelu na pobjedi. Nadigrali su nas u svakom segmentu igre, pa čak i u tehničkom, u kojem smo smatrali da smo jači. Mi smo imali nekoliko prilika, ali to nije bilo dovoljno. Izrael je zasluženo pobijedio”,  rekao je Sušić i dodao da je na teren poslao najbolje što je BiH, desetkovana povredama, u ovom trenutku imala na raspolaganju, ali da to nije bilo dovoljno.

Naglasio je da će razmisliti o odlasku iz reprezentacije, te da bh. javnost ubrzo saznati njegovu odluku i dodao da BiH u nastavku kvalifikacija ima vaoma male šanse za plasman na EU u Francuskoj, ali da treba pokušati ”napraviti čudo”.

”Šanse su nam male, ali treba pokušati napraviti čudo. I ranije sam govorio da će ekipa koja osvoji 18 bodova sigurno ići na Evropsko prvenstvo i još uvijek vjerujem u to”, zaključio je Sušić, javlja Fena.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara