Sa slomljenim vratnim kralješkom skočio s 5m visine i pobjegao iz zatvora

Spread the love
Rental Travel

Dok su zatvorenici bili u šetnji. Bojan D. (33) iskoristio je trenutak nepažnje zatvorskih čuvara te je zaletio i preskočio zid.

Reha Centar

Zatvorenik Ivan B. (22), okorjeli kradljivac i pljačkaš, pobjegao je pravosudnoj policiji skokom s prvog kata zadarske bolnice. Da stvar bude još bolja, imao je prijelom vratnog kralješka te je u trenutku skoka nosio Schantzov ovratnik.

 

Mladi kriminalac u četvrtak oko 17 sati izgubio je svijest u zadarskom zatvoru. Pravosudna policija ga je prevezla u bolnicu gdje su liječnici utvrdili da je pri padu slomio kralježak. Negdje oko 1.30, ali sad već govorimo o petku, Ivan B. otišao je po kavu iz aparata. U pratnji mu je cijelo vrijeme bio pravosudni policajac. Kada su se vratili u bolničku sobu, Ivan B. je na trenutak sjeo na krevet i onda krenuo u akciju. Odgurnuo je policajca, zaletio se prema prozoru i skočio sa pet metara visine s odjela neurokirurgijezadarske Opće bolnice. No, ni tu priči nije kraj. Ivan B. nekoliko ulica dalje ukrao je skuter te se izgubio u ulicama.

 

Prema neslužbenim informacijama, skuter koji je ukrao Ivan B. pronađen je kasnije u mjestu Biljane Donje, 20-ak kilometara udaljenom od Zadra. No, prema svemu sudeći, bjegunac se nije ni ondje zaustavio predugo. Otprilike u isto vrijeme kada je on mogao stići u Biljane, u mjestu je ukraden audi. Vlasnik je naivno ostavio ključeveu autu, što je tom lopovu bilo i više od poziva da se posluži novim prijevoznim sredstvom.

 

Iako u policiji nisu htjeli potvrditi mogućnost da je Ivan B. ukrao audi, sve upućuje na to da je ondje “promijenio” vozilo za bijeg. Policija mu za još ušla u trag.

 

Istog dana, dakle u petak, dogodio se još jedan jednako drzak bijeg iz zatvora. Mjesto radnje bio je zatvor u Puli. Vrijeme radnje, oko 17 sati, dok su zatvorenici bili u šetnji. Bojan D. (33) iskoristio je trenutak nepažnje zatvorskih čuvara te se zaletio i preskočio zid.

 

Jedna pravosudna policajka čak je i zapucala za tim pljačkašem banke, ali to ga nije zaustavilo. Ni njemu nema traga.

 

A Bojan D. već ima iskustva s bjegovima iz kaznionica. Naime, prošle je godine izveo ono što je malo kome uspjelo. Pobjegao je iz Lepoglave. Tada je također iskoristio nepažnju stražara te je skočio kroz prozor. Aterirao je čak na auto jednog od djelatnika kaznionice te je dalje pobjegao u šumu. No, njegov bijeg tada nije predugo trajao jer su se pravosudni policajci brzo organizirali i krenuli u potragu. Pronašli su ga u jednoj klijeti i odvezli natrag u ćeliju.

 

Ovaj put je “neukrotivi” Bojan D. utekao, čini se, na nešto dulje vijeme.

AUTORI:
Frane Šarić,
Marin Penavić

AKTUELNO.BA

 

Komentari

Komentara