Rusko čudo tehnike

Spread the love
Rental Travel

Ruska će vojska u budućnosti, navodno, moći teško naoružanje i vojnike u bilo koji dio svijeta prevesti u roku od najviše sedam sati, piše RT.

Reha Centar
Flota teretnih zrakoplova navodno će moći prebaciti i do 400 modernih tenkova tipa Armata sa svim streljivom, a i drugu modernu vojnu opremu i sustave koje Rusi razvijaju.

Do 2024. godine žele proizvesti 80 novih teretnih zrakoplova

Prema dokumentu moskovske Vojno-industrijske komisije, teretni avion nazvan PAK TA letjet će nadzvučnom brzinom, do 2000 kilometara na sat, i moći će prenositi golemu količinu tereta, čak do 200 tona. Domet ću mu biti impresivnih 7000 kilometara.

Prema PAK TA programu do 2024. godine proizvest će se 80 novih teretnih zrakoplova. To znači da će u roku od deset godina rusko središnje zapovjedništvo moći razmjestiti dobro naoružane trupe u kratkom roku bilo gdje na svijetu. Zrakoplovi će imati automatsko utovarivanje tereta te će se moći spustiti na bilo koji teren.

Rusija se priprema za potpuni vojni sukob na više kontinenata?

“Uz razvoj mreže vojnih baza na Bliskom istoku, u Latinskoj Americi i jugoistočnoj Aziji, za što se očekuje da će također biti završeno u istom razdoblju do 2024. godine, jasno je da se Rusija priprema za potpuni vojni sukob na više kontinenata”, piše ruski portal Expert Online.

Anonimni izvor, koji je bio na sastanku vojno-industrijske komisije, rekao je da je bio “šokiran” zahtjevima vojske. – Ovo je prvi put da nam je cilj učiniti mogućim zračni prijevoz cijele vojske na bilo koju lokaciju u svijetu – rekao je izvor. To bi značilo da u roku od nekoliko sati Rusi na bilo koji kontinent mogu prevesti kontingent vojske i opreme veličine onog koji se u sklopu snaga NATO-a i američkih snaga borio u Iraku.

Ovo je posebno opasan plan s obzirom na to da je ruski predsjednik Vladimir Putin od zahlađenja odnosa sa Zapadom zbog rata u Ukrajini i pripojenja Krima u mnogim izjavama koristio militarističku retoriku pa je tako rekao da je bio spreman dići nuklearnu uzbunu kada je pripajao poluotok, a naglasio je i da SAD želi dobre odnose s Moskvom “samo zato što znaju da je Rusija jedina koja može uništiti Ameriku za pola sata”.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara