Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine: Idemo u Katar! Bravo Zmajevi!

Spread the love
Menprom

Prvi napad Islanda presjekao je Alen Ovčina koji je proigrao Faruka Vražalića, a naše desno krilo nas dovodi u vodstvo 1:0.

Reha Centar

U trećoj minuti druga odbrana Benjamina Burića, a iz narednog napada Kosta Savić nam donosi 0:2, a Peterson je smanjio na 1:2. Nikola Prce je sjano izbacio islandsku odbranu, a Alen Ovčina je ostao sam i pogađa za 1.3. Nastavio je Burić sjajno da brani, a treću odbranu je upisao početkom pete minute. Igubili smo loptu u napadu, a Petersson svojim drugim golom smanjuje na 2:3. U osmoj minuti izjednačenje Islanđana, a pogodio je rukometaš St. Raphaela Aron Atlason, te izjednačio na 3:3.

No krajem devet minute majstorija Faruka Vražalića za 3:4 u korist Zmajeva. Nakon toga ponovo brani Burić, po peti put, a našu kontru je zaustavio Petersson koji je srušio Ovčinu, poklonio nam sedmerac, koji je realizovao Nikola Prce za 3:5. Islanđani prave lošu izmjenu, dobivaju još jedno isključenje, a mi preko Ovčine idemo na 3:6. Sjajni Faruk Vražalić svojim trećim golom nas vodi na nevjerovatnih 3:7, ali Halgrimsson pogađa za 4:7. U 14. minuti time out Dragana Markovića, a nakon toga Nikola Prce nas vodi na 4:8. Burić je nastavio sa sjajnim odbranama, ali nismo iskoristili dva napada. Nakon naših promašaja Gudjonsson je pogodio za 5:8, a Čelica je zaradio isključenje.

Desno krilo Kielcea Olafson dovodi Island na 6:8, no Nikola Prce nam vraća tri gola prednosti sjanim pogotkom sa zemlje, u 20. minuti je bilo 6:9, Burić je sakupio šestu odbranu, a Ivan Karačić nam donosi ponovo “+4”, bilo je 6:10, deset minuta prije kraja poluvremena, a Kristijansson je morao pozvati time out. Nakon time outa Halgrimsson je smanjio na tri gola razlike, ali Ivan Karačić pod faulom postiže gol za 7:11, nakon čega je naš srednji bek iznesen sa terena. Islanđani su imali sedmerac, ali Benjamin Burić sjajno brani prvo sedmerac, ali i onda udarac Peterssona. Dva puta smo imali priliku za pet golova prednosti, ali Gustavsson brani sedmerac Prceu, ali onda i Ovčini kontru, a Gudjonsson je onda pogodio za 8:11 u 25. minuti.

Nismo psihički pali nakon dva promašaja, već nam je Dejo Malinović vratio “+4”, bilo je 8:12. Burić ponovo brani, ali gubimo loptu u napadu, te Sigurdsson postiže svoje prvi gol u 26. minuti za 9:12, a sa sedam metara svoj drugi gol postiže Dejan Malinović i poveli smo sa 9:13. Sjajni Marko Panić pogađa za prvo vodstvo od pet golova razlike minutu do poluvremena, bilo je 9:14. Petersson je smanjio 10:14, a čapljinski gorostas Nikola Prce pet sekundi prije kraja nas na poluvrijeme vodi sa 15:10 u našu korist.


Drugi dio smo naravno mi bolje otvorili, a Ivan Karačić je pogodio za 16:10, da bi Petersson smanjio na 16:11. Sjajni Nikola Prce nam donosi 17:11, ali Islanđani se vrlo brzo vraćaju na “-5”, no već u sljedećem napadu kapiten Zmajeva postiže svoj prvi gol za 18:12. Gudjonsson je smanjio na 18:13. U 38. minuti rezultat je glasio 19:15 u korist Zmajeva, a gubimo loptu sa igračem više, a Sigurdsson koristi kontru za 19:16, a u sljedećem napadu Toromanović nam vraća “+4”, bilo je 20:16.

Gudjonsson sa sedam metara pogađa za 20:17, ali Nikola Prce nas vodi na 21:17. Svojim šestim golom, a trećim sa sedam metara Gudjonsson donsi Islanđanima tri gola zaostatka, da bi Sigurdsson smanjio na 21:19. Faruk Vražalić je ukrao loptu Islanđanima, a Nikola Prce nam vraća tri gola prednosti, svojim sedmim golom. U 43. minuti rezultat je glasio 22:19. No dvije minute kasnije Atlason je pogodio za 22:20, a u istoj minuti Island dolazi na “-1”, golom Sigurdssona koji je pogodio za 22:21.

U 46. minuti Aron Atlason pogađa za 22:22, a Alen Ovčina čuvanjem Halgrimssona dobija dvije minute, a Island dobija prilku za vodstvo, a iskoristio je Sigurdsson za 23:22, da bi brzo Ivan Karačić izjednačio. Sigurdsson ponovo pogađa za novo vodstvo Islanđana od 24:23. Senjamin Burić je na asistenciju Ivana Karačića izjednačio na 24:24. U tim trenucima naša reprezentacija je napravila pogrešnu izmjenu, a to je značilo novo isključenje i pogodak Olafsona za 25:24 u korist Islanđana. Malinović je promašio sedmerac, ali je uhvatio loptu i izjednačio na 25:25.

Petersson bombom postiže svoj peti gol za 26:25, ali Čelica sjajno pronalazi Burića koji pogađa za 26:26. Poklonili su mađarski suci prvo penal, pa dvije lopte Islanđanima. Dejanović je odbranio penal, a promašili smo čict zicer. No šut Atlasona brani Dejanović, a Čelica nas vodi na 27:26. Dejanović ponovo brani, ali nova poklon lopta Islanđanima, a njihov napad prekida Kristijansson koji je pozvao time out, nakon kojeg pogađa Petersson za 27:27.

Dragan Marković je pozvao time out, a šut Nikole Prce brani Gustavsson, a onda i zicer Toromanovića. Atlason je napravio probijanje, a Vražalić se odlično snašao i pogodio za 28:27 u našu korist, ali Sigurdsson sa sedam metara svojim osmim golom je izjednačio rezultat na 28:28. Ivo Karačić sjano pogađa za 29:28 u našu korist. Kristijansson poziva time out, a Halgrimsson pogađa za 29:29. Malinović je pucao pored gola, a Islanđani gube loptu…

(scsport)

Komentari

Komentara