Reprezentacija BiH pobijedila Santos (video)

Menprom

U posljednjem kontrolnom susretu koji je proslužio kao generalna proba za susret sa Argentinom, fudbalska reprezentacija BiH je u Guaruji savladala mladi tim Santosa 5:1.

Reha Centar

Safet Sušić je u ovom meču odlučio poštediti Spahića, Džeku, Bešića i Pjanića koji nisu bili u konkurenciji za sastav, pa su priliku od prve minute dobili igrači koji su nešto manje igrali na prethodnim mečevima.

Otvranje meča nije donijelo zanimljiv fudbal, a prvu veliku šansu vidjeli smo u 14. minuti. Misimović je sjajnom dubinskom loptom izbacio Hajrovića, ovaj je nekako vratio loptu na peterac, ali Ibišević je sa svega dva metra nije uspio smjestiti u mrežu. Četiri minute kasnije Mujdža je ubacio, a Lulić sa osam-devet metara glavom pucao tik pored gola.

Na drugoj strani opasno su prijetili Gilmar i Fernando, ali u dva navrata lopta je otišla pored gola, dok je još jedan šut Fernanda odlično zaustavio Begović.

Konačano, Zmajevi su se “raspucali” u finišu prvog poluvremena. Lulić je u 34. minuti pronašao Hajrovića koji desnom nogom iz okreta efektno pogađa mrežu Brazilaca za vodstvo od 1:0. U 41. minuti Vedad Ibišević se odlično snašao nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Santosa i lijepim lob udarcem je Paula Roberta za 2:0. Ni to nije bilo sve, jer je u 45. minuti “mat u tri poteza” osigirao novi gol našoj reprezentaciji. Begović je pronašao Lulića, ovaj se sjajno snašao i proigrao Ibiševića koji majstorski postiže svoj drugi pogodak.

Na početku drugog dijela vidjeli smo veliki broj izmjena na obje strane, ali i nekoliko dobrih šansi. Prvo je Sušić u 47. minuti sve lijepo uradio, ali je šutirao preko gola. Na drugoj strani Toni Šunjić je nakon jedne loše povratne lopte omogućio Joao Igoru da izađe sam na Begovića koji mu je sjajno odbranio udarac, a iz drugog pokušaja isti igrač je pogodio prečku.

U 52. minuti vidjeli smo sjajan prodor Višće koji je uputio povratnu loptu do Sušića kojem golman Santosa brani udarac sa desetak metara. Tri minute kasnije Lulić je lijepo ostavio loptu za Ibričića, koji je dobro gađao, ali lopta je prohujala pored gola. U 61. Henrique je bio sam ispred Begovića, oklijevao je, pa je naša odbrana otklonila opasnost.

Već u našem narednom napadu u 62. minuti Ibričić je nesebično progirao Lulića, koji rutinski postiže pogodak za visokih 4:0.  Na 5:0 povisio je Višća u 78. minuti. Ibričić je još jednom majstorski asistirao, a brzonogi Zmaj koji makimalno dobro koristi minutažu u pripremnim mečevima, lijepo je zaobišao golmana Santosa i lako pogodio. Santos je  postigao počasni pogodak u 90. minuti, Fernando je uputio divnu asistenciju, a Joao Igor je matirao Begovića.

BIH-Santos 5:1 ( Hajrović 34., Ibišević 41., 45., Lulić 62., Višća 78., 
Fernando 90..)

BiH: Begović, Mujdža, Salihović (od 46. Vranješ), Kolašinac (od 46.Šunjić), Bičakčić, Lulić, Hadžić (od 46. Sušić), Hajrović (od 46. Vršajević), Medunjanin, Misimović (od 46. Višća), Ibišević (od 46. Ibričić).

(scsport/aktuelno)

Komentari

Komentara