Reprezentacija BiH otputovala na Ljetne olimpijske igre Specijalne olimpijade u Berlin

Spread the love
Menprom

Olimpijske igre Specijalne olimpijade održaće se u Berlinu od 17. do 23. juna. Među 7000 sportista iz više od 190 zemalja, je i bosanskohercegovačka ekspedicija od 44 člana, među kojima su sportisti, treneri, inkluzivne sudije te stručnjaci i rukovodstvo Specijalne olimpijade.

Reha Centar

Reperezentacija je sinoć otputovala iz Tuzle, najprije u njemački grad Aachen, gdje će prva tri dana biti gosti ovog grada u okviru „Programa grada domaćina  Ljetnih olimpijskih igara“.

Bosanskohercegovački tim, na čijem  čelu su predsjednik Enver Ćosićkić kao šef delegacije SOBiH Tima i Kada Delić Selimović, direktorica Specijalne olimpijade BiH, čine ekipe u nekoliko sportova, među kojima su atletika, plivanje,  stoni tenis, basket 3×3 i  futsal. Tim u Berlin putuje sa velikim očekivanjima i željom da dostojno i profesionalno predstavi Bosnu i Hercegovinu. Tim stručnjaka iz svih dijelova Bosne i Hercegovine se za igre u Berlinu pripremao duži vremenski period, kako bi sportisti sa poteškoćama ostvarili što bolje rezultate.

Tokom trajanja Ljetnih olimpijskih igara Specijalne olimpijade biće održano i niz stručnih sastanaka, kongresa i susreta na najvišem nivou, sa ciljem razmjene iskustava, ali i certifikacije eksperata iz različitih oblasti koji su dio pokreta Specijalne olimpijade na globalnom nivou.

Bosanskohercegovački tim Specijane olimpijade poziva domaću javnost da podrži Specijalnu olimpijadu Bosne i Hercegovine, čiji  će članovi  tokom trajanja igara u Berlinu biti istinski ambasadori sporta, inkluzije i promocije jednakosti.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara