Rektor Halilović obećao stipendiju na Mašinskom fakultetu, genijalnom Salihu Salihoviću

Spread the love
Rental Travel

Rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. sc. Enver Halilović danas, 16.12.2013. godine u 11.00 sati primio Saliha Salihovića, gluhonijemog maturanta iz Banovića koji želi studirati na Univerzitetu u Tuzli.

Reha Centar

Prijem  se održao u Sali za sastanke na Univerzitetu u Tuzli, gdje su prisustvovali doc. dr. sc. Alma Dizdarević i doc. dr. sc. Meliha Bijedić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, koje su na Univerzitetu pokrenule Centar za podršku studentima s posebnim potrebama.

 Nakon što je Televizija Tuzlanskog kantona objavila priču o izuzetno nadarenom maturantu iz Banovića koji želi studirati, ali strahuje zbog toga što je gluhonijem, Univerzitet je stupio u kontakt sa Salihom i želi ga pripremiti za studij.

 rektor Halilovic

Centar za podršku studentima s posebnim potrebama će sačiniti poseban program kako bi se Salihu olakšalo studiranje. Na ovaj način Univerzitet u Tuzli želi poslati poruku da je visoko obrazovanje otvoreno za sve kategorije društva, uključivo i osobe s posebnim potrebama.

Centar za podršku studentima s posebnim potrebama Univerziteta u Tuzli je osnovan u okviru Tempus projekta EQOPP “Jednake mogućnosti za studente s posebnim potrebama u visokom obrazovanju”, koji financira EU.

Salih je izrazio želju da studira na Mašinskom fakultetu, Univerziteta u  Tuzli, zbog svojih sklonosti ka modeliranju i pravljenju raznih mašina. Što bi u narodu rekli: “Što oko vidi, ruka napravi”, a takav je baš i ovaj genijalni mladić, kojem je Univerzitet odlučio pomoći.

 Rektor Halilović, međusotalom obećao i stipendiju Salihu tokom cijelog studija, te besplatan smještaj u studentskom domu.

 

GALERIJA SLIKA 

Komentari

Komentara