Rekonstruisana dionica regionalnog puta Srebrenik-Donja Orahovica

Spread the love
Rental Travel

U srebreničkom prigradskom naselju Luka održana svečanost kojom je obilježen završetak radova na rekonstrukciji dionice regionalnog puta Srebrenik-Donja Orahovica. Svečanosti su, pored brojnih građana, prisustvovali i najviši predstavnici privrednog, političkog i kulturnog života Općine Srebrenik i Tuzlanskog kantona. Simboličnim presijecanjem vrpce, rekonstruisanu dionicu puta u saobraćaj su pustili premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović.

Reha Centar

Rekonstrukcija puta 02 26 05 2016_800x600

U okviru projekta modernizacije ovog regionalnog putnog pravca, rečeno je na svečanosti, temeljito je rekonstruisana dionica puta od centra naselja Luka do raskrsnice na priključku lokalnog puta za Brnjičane, u dužini od 500 metara. U sklopu rekonstrukcije ovog putnog pravca postavljena su dva sloja novog asfalta, a urađene su i pješačke staze, čime je povećana sigurnost pješaka. U ove radove uloženo je 491.000 KM, a sredstva je osigurala JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

Kako su istakli premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i direktor Direkcije Agan Delibajrić, „ovog ljeta planiran je nastavak radova na rekonstrukciji i modernizaciji regionalnog puta Srebrenik- Donja Orahovca. Slijedi nam temeljita rekonstrukcija naredne dionice u dužini od oko 500 metara u koju će Direkcija za puteve Tuzlanskog kantona uložiti oko 500.000 KM“.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara