Red Bull BC One Cypher BiH ove godine u Tuzli

Spread the love
Menprom

Red Bull BC One Cypher je najveće plesno takmičenje na svijetu iz B-boyinga. Već jedanaest godina se drži tradicija, te se prave kvalifikacije na kojima se brejkeri bore za tutulu najboljeg u svojoj državi.

Reha Centar

Ovo je druga godina održavanja Red Bull BC One Cyphera u Bosni i Hercegovini. Grad domaćin je Tuzla. Održati će se 22. marta u Univerzitetskoj dvorani.

Svi imaju pravo prijave, bez obzira na starost i spol, nakon čega trebaju da dođu na događaj. Prijaviti se mogu ovdje. Jedini izuzetak kod diskvalifikovanja je da jedna osoba nema pravo takmičenja na dva događaja u jednoj godini (u slučaju dvojnog državljanstva). Tako da se u tom slučaju takmičari trebaju odlučiti u kojoj državi će uzeti učešće, te u slučaju pobjede predstavljati istu dalje.

 

Na takmičenju predstavljaju svoje vještine i talenat. Sudije u pretkvalifikacijama imaju zadatak da prate takmičare i odluče kojih je to „Top 16“ uzelo njihovu pozornost. Pobjednici iz svake države putuju na dalje kvalifikacije koje će ih, ako se dobro potrude, dovesti do titule najboljih na svijetu.

Prošle godine je pobjedu odnio B-Boy Justice iz Bijeljine, član dugogodišnje plesne skupine Just2Cool Crew. On je Bosnu i Hercegovinu predstavljao na istočnoevropskom regionalnom finalu u Kiev-u (Ukrajina).

 

 Web stranica www.redbullbcone.com danas predstavlja najveću online mrežu B-Boyeva i fanova. Na njihovoj stranici se mogu pronaći profili svih takmičara, ali i onih koji još nisu uzeli učešće. Na svojim plesnim profilima plesači dijele video snimke i slike raznih događaja na kojima su uzeli učešće, te na taj način svi plesači iz svijeta mogu da budu upoznati sa trudom i radom drugih.

Događaj je veoma cijenjen, sa dugogodišnjom tradicijom i uspješnim radom. Na ovaj način se širi urbana kultura, održava jedinstveno okupljanje plesača, dovodi do upoznavanja i dijeljenja iskustava istih, te svake godine stvara neku novu dimenziju u plesnom sektoru.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara