Realiziran projekat zapošljavanja i samozapošljavanja pripadnika boračke populacije

Spread the love
Menprom

Dobitnici sredstava u okviru Projekta zapošljavanja i samozapošljavanja pripadnika boračke populacije danas su sa premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem i ministrom za boračka pitanja Fahrudinom Skopljakom potpisali ugovore o dodjeli odobrenih sredstava. Ovim činom zvanično je okončan projekat poticaja zapošljavanju i otvaranju novih radnih mjesta koji je bio usmjeren ka boračkoj populaciji, a za što je Vlada izdvojila ukupno 500.000 KM.

Reha Centar

SKOPLJAK GUTIĆ

„Realizacija 36 danas potpisanih ugovora rezultirat će otvaranjem 61 novog radnog mjesta za borce ili članove njihovih porodica. Pravni subjekti kojima su odobrena sredstva imaju obavezu da prime i barem 12 mjesecu u radnom odnosu zadrže određeni broj osoba, a fizička lica kojima su odobrena sredstva imaju obavezu da registriraju obrt i time se skinu sa evidencije nezaposlenih osoba“, rekao je ministar Skopljak i izrazio očekivanje da će i nakon isteka tih 12 mjeseci, privrednici zadržati radnike koji se iskažu svojom vrijednošću i odgovornošću.

mbp-potpis-ugovora-zaposljavanje-09-09-2016

„Ovo je samo jedan u nizu oblika kako Vlada podržava boračku populaciju i brine o njihovim potrebama. Osim ovog projekta, oko 1.000.000 KM izdvojili smo za stipendije učenika i studenata iz reda boračke populacije, isto toliko za odrađivanje volonterskog /pripravničkog staža, oko 400.000 za stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih pripadnika boračke populacije, a u kontinuitetu obezbjeđujemo premije zdravstvenog osiguranja za što godišnje izdvajamo 1 milion KM“ rekao je premijer Gutić i čestitao dobitnicima sredstava, te im zaželio zdravlje i uspjeh u realizaciji poslovnih aktivnosti.

dsc_0068 dsc_0069 dsc_0071 POTPISIVANJE UGOVORA dsc_0082

Odjeljenje za informisanje – aktuelno.ba

Komentari

Komentara