Realizacija Odluke Gradskog vijeća Tuzla za asfaltiranje pristupnih puteva vjerskim objektima

Spread the love
Rental Travel

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović je u tuzlanskom naselju Krojčica prezentirao izgradnju asfaltiranog pristupnog puta i postavljanja adekvatne ulične rasvjete do mjesne džamije, a u okviru realizacije odluke Gradskog vijeća Tuzla za asfaltiranje pristupnih puteva vjerskim objektima, koju je inicirao na sjednici Vijeća kao predsjednik Kluba vijećnika BOSS-a.

Reha Centar

LOKALNI PUTEVI LOKALNI PUTEVI

U prethodnom periodu asfaltirani su pristupni putevi do džamija u Milešićima i Čaklovićima, a u pripremi je i uređenje pristupnih puteva do ostalih vjerskih objekata, shodno vremenskim uslovima i raspoloživim mogućnostima.

Nedopustivo je da građani prilaze vjerskim objektima neuređenim, oštećenim i blatnjavim putevima, a vjerski objekti koji nemaju uređene pristupne puteve obično se nalaze u naseljima gdje građani nisu u mogućnosti participirati u izgradnji puta.

LOKALNI PUTEVI LOKALNI PUTEVI

Lokalna zajednica je dužna obezbijediti građanima adekvatan pristup vjerskim objektima, bez bilo kakvog traženja učešća građana u sufinansiranju izgradnje puta, navedeno je, između ostalog, u inicijativi Mirnesa Ajanovića, koju je usvojilo Gradsko vijeće Tuzla, i koja je u fazi realizacije na način kako je to prezentirano na terenu do džamije u naselju Krojčica.

Press BOSS-a

 

Komentari

Komentara