Reakcija Koordinacije boračkih organizacija Podrinja na saopštenje Boračkih organizacija Modriča, od 03.09.2021. godine

Transturist Tuzla

Koordinacija boračkih organizacija Podrinja oštro osuđuje Saopštenje boraca proisteklih iz rata Srpske vojske, kojima sve smeta, pa čak i dodjela priznanja ljudima koji više grade manji bh. entitet, nego bilo koje ministarstvo iz Vlade RS-a. 

Menprom

Vi mislite da nama obilježja koja vi nosite ne smetaju, a pod tim ste obilježjima činili najgnusnije zločine, pa čak i genocid u Srebrenici, u julu 1995. godine, a od od 1912. godine, pod istim ste obilježjima uništavali sve što je Bošnjačko i muslimansko. 

U saopštenju, također, Armiju Republike Bosne i Hercegovine nazivate “takozvanom”. Podsjećamo vas da je Armija Republike Bosne i Hercegovine bila jedina legitimna vojska Republike Bosne i Hercegovine, koja nije uništavala vjerske objekte naroda kojem vi pripadate, dok ste vi uništavali sve što je bošnjačko i do čega ste mogli doći. 

Grb na kojem se nalaze ljiljani simbolizira hiljadugodišnju državnost BiH i gospođa Kavazović, kao ponosna Bošnjakinja koja živi u Modriči, nije uradila ništa što bi povrijedilo bilo koga, niti izazvalo međunacionalnu mržnju. Podsjećamo vas, da je 1992. godine RBiH Međunarodno priznata, pod obilježjima koja vama danas smetaju. 

Vama ustvari smetaju Bošnjaci u Modriči koji su se vratili na svoja ognjišta, a vaš je cilj bio sistematski progon i ubistva Bošnjaka u Modriči i ostalim dijelovima BiH za šta postoje i Međunarodne presude kompletnom politčkom i vojnom rukovodstvu manjeg bh. entiteta.   

Gospođa Kavazović nije gost, nego je domaćin u Modriči i uručenjem priznanja pokazala je da Bošnjaci žive i rade u svom gradu. 

  

Komentari

Komentara