Reakcija Koordinacije boraca TK: Pozivamo državne institucije da štite sve građane BiH pa i Bošnjake Srebrenice

Rental Travel

Mirsad Omerović iz Srebrenice sinoć je uhapšen zbog navodne pripreme napada na Srpsku pravoslavnu crkvu i to na osnovu objave u kojoj Omerović u noći 11. jula pita “ima li 50 osoba da provjere šta se to u Srebrenici slavi”.

Reha Centar

Podsjećamo, srpski nacionalisti su samo nekoliko sati nakon obilježavanja godišnjice genocida i ukopa 30 žrtava, puštali duhovne i četničke pjesme iz Srpske pravoslavne crkve što je dodatno uznemirilo Bošnjake.

Mirsad Omerović iz Srebrenice je danas pušten iz policije a uslijedile su i brojne reakcije među kojima i ona iz Koordinacije boračkih saveza TK u kojoj pozivaju bošnjačke lidere da se ne kriju, već počnu da štite Bošnjake povratnike.

“Zakon o negiranju genocida postoji i molimo državne institucije da ga provode. Incko je nametnuo Zakon o negiranju genocida i mi samo tražimo da se on poštuje i dosljedno provodi, isto onako kao i “Zakon na jedan dan” koji je nametnuo Inckov nasljednik Šmit. Nama Bošnjacima se taj Zakon možda i ne sviđa ali ga poštujemo. Želimo reći da Bošnjaci poštuju sve zakone pa je najmanje što tražimo, da i svi ostali poštuju zakone ove zemlje, nametnuti oni ili ne”- kazao je između ostalog Fahrudin Hasanović iz Koordinacije boraca TK te se osvrnuo i na jučerašnje hapšenje Srebreničanina.

Izjava: Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacije boraca TK

Komentari

Komentara