Reagovanje načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića na formiranje komisije za provođenje referenduma

Spread the love
Menprom

Entitetska komisija za sprovođenje referenduma formirala je danas opštinsku komisiju za referendum bez ikakve saradnje sa opštinkom administracijom. Uvela je tu svojevrsni presedan: članove komisije nisu predložili legitimni opštinski organi već koalicija srpskih stranaka “Zajedno za Srebrenicu”, formirana za potrebe ovogodišnjih lokalnih izbora. Opštinsku komisiju za sprovođenje referenduma formirale su isključivo srpske stranke bez sudjelovanja probosanskog bloka, tj. stranke koje ni u skupštini opštine nemaju natpolovičnu većinu.

Reha Centar

Ne znam na osnovu čega neka jednonacionalna koalicija smatra da bez izbornog legitimiteta može nametati svoja rješenja svim građanima Srebrenice. No, stvar je još ozbiljnija ako uzmemo u obzir da je koalicija “Zajedno za Srebrenicu” zvanično registrovana u službenim prostorijama SNSD-a u Banjaluci. Dakle, sastav komisije nije čak ni prijedlog srpskog naroda već je ovu komisiju sam sebi formirao Milorad Dodik.

Milorad Dodik je dosad kršio Ustav BiH, u trenutku formiranja opštinske komisije u Srebrenici on je prekršio i Ustav RS, ali i sva osnovna pravila demokratije. Prije nekoliko dana sam upozoravao da Dodik neće stati na referendumu i danas,  iz njegovog ponašanja u odnosu na Srebrenicu, vidi se da je njegov plan stvaranje neke stranačke paradržavne tvorevine, gdje bi mogao raditi šta god mu je volja.

Lažna komisja za sprovođenje referenduma ne može računati na nikakvu saradnju Opštine Srebrenica, a od nadležnih organa tražit ću ispitivanje načina njenog formiranja.

Načelnik opštine – Ćamil Duraković

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: