Ratnim vojnim invalidima uručene donacije Vlade Republike Turske

Spread the love
Menprom

Ratnim vojnim invalidima sa područja Tuzlanskog kantona, koji su pretrpili štete tokom poplava iz mjeseca maja prošle godine, danas su uručene vrijedne donacije. Na platou kasarne „Ciljuge“ u Živinicama donacije su uručene ratnim vojnim invalidima sa područja Grada Tuzla i općina Živinice i Doboj Istok, a u Gradačcu su donacije podijeljenje invalidima iz Gradačca, Srebrenika i Brčkog.

Reha Centar

Donaciju u bijeloj tehnici, namještaju i drugim kućnim potrepštinama ukupne vrijednosti oko 150.000 KM za područje Tuzlanskog kantona obezbijedila je Vlada Republike Turske, na inicijativu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

„Ovo je jedna izuzetno lijepa gesta, ali je nažalost ružan povod dodjeli ovih donacija. Nažalost ovi ljudi, koji su toliko toga dali za Bosni i Hercegovinu, su u maju prošle godine u poplavama ostali bez stvari neophodnih za normalan život“, rekao je premijer Tuzlanskog kantoan Bego Gutić i istakao da će Vlada Tuzlanskog kantona, kao i svi sazivi Vlade do sada posebno biti osjetljiva na potrebe ove populacije za što je i garancija ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak, koji upravo dolazi iz kategorije ratnih vojnih invalida.

DONACIJE TURSKE VLADE

„Posebno me raduje da je prije nekih mjesec dana realiziran jedan sličan projekat i da su sličnu donaciju dobile i porodice šehida i poginulih boraca koje su tokom prošlogodišnjih poplava pretrpjeli znatne štete“ istakao je ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak i dodao da se nada da će sličnih projekata pomoći boračkoj populaciji biti i ubuduće, ali da povodi za donacije neće biti ružni kao što je to nažalost ovaj puta.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara