Ratni vojni invalidi Tuzle čekaju nove obećane prostorije

Rental Travel

Ratni vojni invalida Tuzle održali su danas redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu na kojoj su pored ustaljenih izvještaja, poput onog o radu za 2014. godinu kao i finansijskog, usvojili i niz drugih prijedloga koji bi u narednom periodu svakako trebali poboljšati uslove i život ove ranjive populacije.

Reha Centar

RVI TUZLA

Skupština je počela intoniranjem himne i sjećanjem na sve one koji su u odbrani BiH dali svoje živote, a prisutnima se obratio i predsjednik Saveza RVI Tuzlanskog kantona Fahrudin Hasanović.

FAHRUDIN HASANOVIĆ

“Nove prostorije za rad su prioritet jer su ove u kojima trenutno boravimo u očajnom stanju, te s razlogom očekujemo da će Gradska uprava koja nam je obećala nove prostorije što prije riješiti ovaj problem” istakao je između ostalog za naš portal Nihad Bukvić predsjednik ove organizacije.

NIHAD BUKVIĆ

Povoljnije penzionisanje boračke populacije, socijalno statusna pitanja invalida, revizije sve se to danas puna tri sata temeljito razmatralo, pa je za očekivati da će nakon ove Skupštine biti i riješena.

Nakon Skupštine nije bilo ustaljenog druženja i ručka a iz organizacije su nam rekli da im nije do slavlja i gozbe jer novca nemaju ni za osnovne stvari.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara