Ratni vojni invalidi Kalesije zadovoljni saradnjom sa Općinom i Savezom RVI TK

Spread the love
Rental Travel

Delegacija Saveza RVI TK predvođena predsjednikom Saveza Fahrudinom Hasanovićem, predsjednikom Skupštine Rasimom Islamovićem,sekretarom Saveza Muzijetom Durmićem  te potpredsjednikom Saveza RVI F BiH Safetom Redžićem boravila je u službenoj posjeti Organizaciji RVI Kalesija.

Reha Centar

Tom prilikom razgovarano je o svim dobrim projektima koje je realizovala ova organizacija ali i nedostacima koje ima u svom radu.

RVI KALESIJA

Predsjednik O RVI Kalesija Avdić Mumin je istakao kako organizacija ima jako dobru saradnju sa lokalnim vlastima i načelnikom Kalesije ali i sa Savezom RVI TK, bez kojih kako je istakao nebi bilo pozitivnih boračkih priča iz Kalesije.

“Zapošljavanje invalida, posebno onih do 50 % koji su radno sposobni je prioritet na kojem ćemo svi zajedno raditi, jer samo zapošljavanje i nova radna mjesta za naše invalide smanjuju broj zahtjeva za jednokratne novčane pomoći i prehrambene pakete” istakao je između ostalog predsjednik O RVI Kalesija Mumin Avdić.

MUMIN AVDIĆ

RVI KALESIJA

U sklopu svoje posjete Kalesiji, delegacija Saveza susrela se i sa predsjednikom O RVI Vlasenica Bajrom Šahbazovićem, sa kojim je također razgovarala o prednostima i nedostacima vlaseničkih ratnih vojnih invalida.

RVI KALESIJA

RVI KALESIJA

U društvu načelnika Kalesije Ismeta Mešića gosti su zajedno sa svojim domaćinima položili cvijeće i odali počast kalesijskim šehidima i palim borcima na spomeniku ispred Općine Kalesija.

BAJRO ŠAHBAZOVIĆ

 

M.T.

Komentari

Komentara