Rafteri ispod Plivskog vodopada

Spread the love
Rental Travel

Rafterska sezona se uveliko zahuktala. Tradicionalni domaćin  regate na rijeci Vrbas je održan u proteklom vikendu zahvaljujući grupi entuzijasta iz “Kluba ekstremnih sportova – Rafting klub Jajce”.

Reha Centar

RAFTERI viber image6_800x451 viber image10_800x451

Startalo se iz mjesta Torlakovac kod Donjeg Vakufa, a cilj je bio kod vodopada u Jajcu.Cijela ruta regate u dužini od dvadesetak kilometara, nije bila pretjerano zahtjevna i neke posebne težine, ali svaki put pa i onim učesnicima kojima nedostaje adrenalina i bukova, dah zastane ispod spektakularnog vodopada, gdje se u svoj svojoj ljepoti Pliva obrušava u Vrbas.

RAFTERI viber image2 _800x600 viber image5_800x451

Na putu do vodopada družilo se i okrijepilo na odmorištu u  autokampu u Vincu.Pošto su ipak regata i rafting samo povod za druženje i ljudovanje, po završetku regate  učesnici su se zabavili prvo kupanjem u bazenu ispod vodopada, a potom su upriličili  odlazak na Planinarski dom, gdje je za njih domaćin  organizovao večeru i prigodan zabavni program.Naravno svaka regata je mjesto gdje se dogovara o učešću na narednim regatama, a rijeke Sana, Una, Neretva i Dunav čekaju raftere baš kao i njihovi domaćini koji su danas bili „samo“ obični gosti.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: