Radnički protesti u Tuzli

Menprom

Zgrada BKC – a u Tuzli je cijeli današnji dan pod strogom zaštitom policijiskih službenika jer se u istoj održava kontituirajuća sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona. Zaštićeni su novoizabrani poslanici od velikog broja obespravljenih radnika koji su došli potraživati svoja prava.

Reha Centar

Predsjednik sindikata solidarnosti Enes Tanović je istakao da oni jako dobro znaju šta traže od valsti a da vlast počne konačno razmišljati šta će i kako raditi na rješavanju problema radnika.

radnički protesti radnički protesti

U jednom trenutku radnici su pokušali probiti veliki kordon policije kako bi ušli u zgradu BKC- a ali su ih u tome spriječili policijiski službenici  Nakon dužeg čekanja i kašnjenja  početka skupštine radnici su u međuvremenu blokirali saobraćaj na južnoj saobraćajnici tako  da je ulaz u grad privremeno bio  onemogućen.

Radnici su se zatim ponovo vratili pred zgradu BKC-a u iščekivanju konačnih rješenja za njihova radnička prava.

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona je prekinut, a razlog je, nezvanično, što se Klub Bošnjaka nije mogao usaglasiti u vezi s prijedlogom kandidata za predsjednika i zamjenika predsjednika Skupštine TK-a.

radnički protesti

Počela je, međutim, sjednica Vlade TK-a kojoj prisustvuju i poslanici Kantonalne skupštine.

Nezadovoljni radnici nekoliko propalih firmi s područja TK-a i dalje se nalaze pred zgradom BKC-a, gdje se održava zajednička sjednica članova Vlade i skupštinskih poslanika.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara