Radioteleviziji Tuzlanskog kantona prijeti stečaj?

Spread the love
Menprom

Sindikalna organizacija RTVTK danas se obratila saopćenjem za javnost u kojem navode da se RTVTK nalazi u katastrofalnoj finansijskoj situaciji te da postoji realna opasnost da akumulirani dugovi pređu vrijednost kapitala odnosno da RTVTK ode u stečaj.

Reha Centar

Naime, nakon što je početkom godine sa Poreskom upravom FBiH potpisan Sporazum o izmirivanju obaveza od oko 700 000 KM, po osnovu doprinosa i poreza, iz ranijeg perioda, dugovi se ponovo akumuliraju, navode iz Sindikata.

“Od početka ove godine ne izmiruju se obaveze prema zaposlenima po osnovu poreza i doprinosa.Sindikat je upozoravao na ovo stanje već neko vrijeme i Upravu i Nadzorni odbor ali situacija ne samo da se nije popravila nego se pogoršava iz dana u dan. Uprava i Nadzorni odbor upozoravani su na ovo stanje u više navrata i od strane Odbora za reviziju. Na sve ovo Nadzorni odbor ne samo da nije poduzeo niti jedan korak iz svojih zakonskih nadležnosti, nego je u stalnom sukobu sa Sindikatom i štetno djeluje prema kući, navodi se u saopćenju.

Zbog svega navedeno Sindikat jednoglasno traži hitnu i neopopozivu ostavku članova Nadzornog odbora RTVTK kao zakonski odgovornih osoba za stanje u ovoj kući.

Sindikat traži od nove Vlade TK da uvidom u stanje odmah djeluje te ukoliko Nadzorni odbor ne podnese ostavku Vlada upotrijebi svoju zakonsku mogućnost i imenuje Skupštinu društva koja će smijeniti Odbor i uspostaviti novu rukovodnu postavu ekperata koji će stabilizovati stanje u RTV TK po uzoru na Kanton.

(rtvslon)

Komentari

Komentara