Put do ženskog srca…

Spread the love
Rental Travel

Žene od Adama i Eve, osim u nekim kraćim razdobljima matrijaharta, nisu imale osnovna ljudska prava. Variralo je to od epohe do epohe, od kulture do kulture, ali su u većem ili manjem stupnju žene uvijek bili građani nižeg reda, bez obzira na društveni položaj ili klasu kojoj su pripadale.
Stoljeća, tisućljeća, stvorila su mentalitet skrivenog ostvarivanja vlastitih ciljeva i mora negativnih emocija proizišlih iz straha.  Činjenica je da su muškarci mogli otvoreno izraziti sebe, dok su žene u tomu bile potpuno zapriječene. Muškarci i društvo kojim su vladali muškarci su im određivali pravila ponašanja. Logično je da su naučile zanat manipuliranja i pretvaranja!
Negdje tamo, početkom 20.stoljeća su se žene počele masovno zapošljavati. Baš u vrijeme kad su se muškarci izborili, tj. sindikalno su osvojili osmosatno radno vrijeme. Tad su i počele prve demonstracije žena i prvi sindikat žena. Mogli bismo zaključiti: Da, žene se jesu izborile za svoja prava, ali ta borba je povukla i neke loše konotacije.
Žena je radila cca 16 sati ( 8 sati na poslu, 8 kod kuće) jer muškarcima je trebalo dugo, dugo da se uključe u domaćinstvo. Za cijelu žensku populaciju to je bio svojevrsni energetski šok, što je s druge strane stvorilo potrebu za dodatnom energijom. Na emocionalnoj razini postojalo je razorno nezadovoljstvo, a kad bi se obratile za pomoć muškarac bi se u to vrijeme uglavnom oglušio i nastavio sa svojim aktivnostima u kući; čitanjem novina ili gledanjem TV-a!? Iako smo evoluirali i danas je žena vrlo često pretrpana poslom.

Reha Centar

Možda nam trebaju novi prosvjedi i novi sindikati žena!?
Žena danas je moćna, snažna i skoro dovoljna sama sebi. Na muškarcima je težak zadatak kako hodati uz nju, tako snažnu, emancipiranu, ali ipak još uvijek ženu.

PUTOKAZI DO ŽENINA SRCA
Muškarac mora znati da žene prije svega cijene ljubav iskazanu primarno kroz ekonomsku i emocionalnu sigurnost. Kada je uz to sigurna i u partnerov integritet sigurno će manje dolaziti do izražaja mnogi drugi problemi, a u konačnici lakše će se i rješavati. Danas je puno žena financijski neovisno, ali iskonski one žele partnera na kojeg se mogu s pouzdanjem osloniti. Na žalost, moderan način života, gdje se puno vremena provodi na poslu i u kojem su izokrenute istinske vrijednosti, ostavlja malo vremena za njegovanje emocionalne povezanosti. No gdje ima volje uvijek se nađe i načina.

Sljedeće na što muškarac treba obratiti pozornost je činjenica da žena želi jasno vidjeti da on cijeni sve one brojne ”sitnice” koje ona svakodnevno čini za njega. Spremljen ručak, očišćen stan, izglačano rublje, zasađeno cvijeće – u sve to uloženo je puno truda i vremena. Stoga te ”sitnice” ne uzimajte zdravo za gotovo, već svojoj dragoj jasno pokažite da cijenite svaki njezin trud i nastojanje.
Zanimljivo je vratiti se u doba velikih zavodnika, Don Juana i Casanove. Oni su u svojim osvajanjima žena koristili upravo ovakav pristup.  Startali bi kao ”prijatelj” koji zainteresirano sluša njezine probleme, zatim bi vješto razgovor skrenuli na nezahvalnog muža koji je slijep na njene vrline i draži. Konačno, Don Juan zna što joj nedostaje i upravo ju time obasipa. Iako su tako iskazana ljubav i pozornost hinjeni žena se na to ne osvrće i sljedeće što se događa – Don Juan postaje novi muškarac u njenom životu. Možemo zaključiti da se ženski rod od tada do danas nije puno promijenio – još uvijek čezne za istim.

Sigurna sam kako i vi poznajete žene koje su svjesne toga da ih je suprug prevario ili ih još uvijek vara, ali i nadalje ostaju s njime. Vjerojatno se pitate kako to mogu tolerirati? Razlog nije samo jedan. Usprkos tomu što ih njegovo ponašanje boli one osjećaju da ih njihov muž i dalje treba, možda na nekim drugim razinama, i spremne su zatomiti svoj ponos koliko god to izgledalo apsurdno. Usprkos njegovoj nevjeri on i dalje skrbi za obitelj, njoj ne prestaje pružati pažnju i pokazivati ljubav. Time još jednom ističemo što je ženi na prvom mjestu.

Blagoslovljeno i uspješno, svim ženama, a bome i muškarcima će trebati malo sreće.
Ako je zapelo tu je: http://www.pomirenje.com/put-pomirenja-eknjiga/

Za najbolje od života

Željka

(horoskop.hr)

 

 

Komentari

Komentara