Publika vidjela pet predstava: Završen 18. Festival “Pozorište bez granica”

Spread the love
Rental Travel

Predstavom „Evropejci“ u izvedbi Prokupačkog varoškog pozorišta Histrion, sinoć je uspješno okončan 18. međunarodni  festival pozorišta sa područja Balkana “Pozorište bez granica 2018”, u organizaciji Draft teatra Tuzla.

Reha Centar

U okviru festivala koji je u proteklih 18 godina u Tuzlu dovodio amaterske i profesionalne pozorišne grupe sa područja Balkana, ali i drugih evropskih zemalja, ove godine je odigrano pet predstava.

-Zadovoljni smo svim segmentima festivala. Imali smo priliku vidjeti odlične predstave i kvalitetne glumačke izvedbe, a potvrda tome je dobra posjeta i zadovoljstvo naših gostiju, što nam je i najveća satisfakcija i motiv za naredne projekte. Duh „Pozorišta bez granica“ živi dalje i vidimo se i naredne godine – rekao nam je Dragan Tešić, direktor Draft teatra Tuzla.

Festival je 28. septembra otvorio  domaćin sa svojom predstavom “Evropejci”, a  publika je imala priliku vidjeti i predstave: “Neću da ćutim” Amaterskog pozorišta “Branislav Nušić” iz Šida, “Čekačot” predstavu “Doma na Mladi” Štip, zatim “Stvar izbora: Zašto slušam Marčela” Teleport teatra iz Novog Sada i na kraju još jedne “Evropejce”, ovaj put u izvedbi Prokupačkog varoškog pozorišta Histrion.

„Pozorište bez granica 2018“ bilo je dio programa  “Ljeta u Tuzli”, a na sve predstave, koje su se igrale u sali Narodnog pozorišta Tuzla, ulaz je bio slobodan.

Održavanje festivala su pomogli: Ministartvo civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo kulture i sporta FBiH, Ministarstvo za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona, Grad Tuzla, BH Telecom, BH Pošta, Profine BiH, Preminger, te prijatelji festivala: Caffe bar Queen, Gradska ćevabdžinica „Limenka“, Umel Dalekovodmontaža Tuzla, Level Tuzla i Promus Tuzla.

aktuelno.ba / Press tim Međunarodnog festivala “PBG 2018”

Komentari

Komentara