Prvomajska protestna šetnja Tuzlom

Spread the love
Sindikat solidarnosti, koji su osnovali radnici uništenih firmi Tuzlanskog kantona najavio je prvomajsku protestnu šetnju gradom.
Predstavnici novoosnovanog sindikata i radnici uništenih firmi pozivaju sve građane, studente, penzionere, radnike i nezaposlene da se pridruže protestima u 9 sati ispred zgrade “Sodaso”, odakle će krenuti u protestnu šetnju.
“Stari sindikat već 20 godina pušta vlast da pljačkaju firme i radnike, pa smo se organizirali kako bismo pomogli radnicima. Održat ćemo skupštinu i legalizirati ćemo se, a ujedno pozivam sve građane da izađu zajedno sa nama na prvomajski mirni protest koji će 1. maja u 9 sati krenuti ispred zgrade “Sodaso”, zgrade koja je postala simbol februarskih demonstracija u Bosni i Hercegovini” – izjavio je Enes Tanović, sindikalista iz tuzlanskog “Polihema”.
PROTESTI TUZLA
“U Belgiji, u zemlji u kojoj sve funkcionira kako treba i gdje je dobro stanje, ljudi isto demonstriraju na Dan rada. Pozivam sve učenike, studente, penzionere, radnike i nezaposlene da se pridruže i dignu svoj glas za obespravljene i opljačkane radnike, a onima koji misle da je situacija dobra, poručujem neka ostanu u svojoj zabludi”, dodao je Tanović.
(AbrašMEDIA)  – AKTUELNO.BA

Komentari

Menprom

Komentara

Reha Centar