Prvi regionalni studentski forum „Studentski otpor“ u Tuzli

Spread the love
Menprom

Omladinski pokret “Revolt” organizira prvi regionalni studentski forum “Studentski otpor” od 07. do 08. oktobra u Tuzli. Program počinje 07.oktobra u 12h u prostorijama Međunarodnog ateljea “Ismet Mujezinović”.

Reha Centar

„Studentski otpor“ je prvi događaj u našem gradu koji će okupiti predstavnike/ce studentskih pokreta i organizacija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, čiji je zajednički cilj propitivanje i unapređenje studentskog organizovanja. Ovaj događaj u javni prostor stavlja teme od višestruke vrijednosti za današnjicu, u kojoj obrazovanje nema kvalitet, univerziteti su pod kontrolom vlada, a studentske organizacije najčešće poslušne i pasivne.

Panelisti/kinje će podijeliti uspješna iskustva studentskog otpora te, zajedno sa publikom, razgovarati o ključnim problemima u sistemu visokog obrazovanja i studentskog organizovanja. U našem javnom prostoru, kroz dijalog, debatu, društveni angažman i interaktivno obrazovanje, stvorit ćemo platformu za solidarnost i saradnju.

Sve panel diskusije u sklopu foruma su otvorenog tipa i besplatne. Stoga pozivamo sve građane/ke, a posebno studente/ice, profesore/ice i ostale članove/ice akademske zajednice, kojima je konačni cilj unapređenje obrazovanja, da nam se pridruže i svojim učešćem, razmjenom znanja, iskustava i ideja, doprinesu uspješnosti i kvalitetu foruma.

aktuelno.ba / Omladinski pokret Revolt

 

Komentari

Komentara