Prvi put Majke Srebrenice u Potočarima održale mirni protest

Spread the love
Rental Travel

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida danas su se okupili u krugu Centra kako bi obilježili 11. juni, Dan sjećanja na sve žrtve genocida u Srebrenici i Podrinju. 

Reha Centar

Predsjednica Udruženja „Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa“ Munira Subašić kazala je Feni da će se preživjele žrtve genocida okupljati širom Bosne i Hercegovine.

– Veoma je važno da se ne zaboravi i ne ponovi genocid i da oni koji negiraju genocid vide da mi još uvijek tragamo za istinom i pravdom. Važno je da nas vide sa jastučićima oni koji negiraju genocid, jer na svakom jastučiću je ispisano ime i prezime ubijenog čovjeka. Mi smo našu djecu rodili iz ljubavi i sa ljubavlju smo ih odhranili. Naša poruka je da se genocid ne zaboravi i ne ponovi – istakla je Subašić.

Majke Srebrenice su danas po prvi put održali mirni protest u kompleksu Memorijalnog centra Potočari. Nakon mirne šetnje, u Centru je proučen mevlud za ubijene žrtve genocida, a vjerski program su predvodili imami Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica.

Fena

Komentari

Komentara