Prvi koraci ka organizaciji kviza znanja o saobraćajnoj kulturi

Spread the love
Menprom

Povodom organizovanja kviza znanja o saobraćajnoj kulturi danas je u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona održan sastanak sa predstavnicima škola koje u svom sastavu imaju srednje strukovne i tehničke smjerove iz oblasti saobraćaja (vozači motornih vozila i tehničari saobraćajnog – drumskog usmjerenja). Sastanku su prisustvovali i predstavnici MUP-a, Ministarstva za obrazovanje i nauku i kantonalnog Pedagoškog zavoda.

Reha Centar

„Mi smo evo u tom programu postavili i da će najbolji razred od svih tih škola, njih sedam koliko je obuhvaćeno, biti poslan na jednodnevnu ekskurziju u jedan bosanskohercegovački grad, te u firmu koja ima dodira sa saobraćajem“, rekao je ovom prilikom Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Prisutni su se složili da je ovo jedan od najboljih načina za učenje a opravdanost projekta leži u činjenici da su učenici svih uzrasta objektivno najugroženiji učesnici u saobraćaju, kazao je resorni ministar.

Ovom je prilikom formirana i radna grupa koja  će tokom ljeta osmisliti pitanja za kviz i prateći katalog pitanja, a samo takmičenje školskih razreda počet će s novom školskom godinom.

Namjera resornog Ministarstva je da se ovaj kviz organizuje svake naredne godine i uđe u kalendar školskih takmičenja te uključi sve srednje škole sa područja Tuzlanskog kantona.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara