Prvi koncert Ajdina Osmanovića: Dječak bisernog glasa oduševio publiku u punom BKC-u u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Koncert dvanestogodišnjeg talentovanog dječaka Ajdina Osmanovića iz Srebrenika koji je organizovan u okviru „Dana BKC-a“, kojima Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona obilježava 26 godina rada BKC TK i 69 godina od osnivanja Radničkog doma “Moša Pijade”, sinoć je ispunio očekivanja blizu 500 posjetitelja u Velikoj sali tuzlanskog BKC-a.

Reha Centar

Dječak bisernog glasa kako su ga već okaraktirsali brojni mediji u regionu, na svm prvom solističkom koncertu predstavio se sa 17 pjesama različitih žanrova uz klavirsku pratnju svog mentora profesora Jasmina Brašnjića i program koji je obogaćen stihovima bh. pjesnika kreirao i izveo glumac Hazim Mujčinović.

Nizao je Ajdin pjesmu za pjesmom od tradicioanlnih makedonskih i srbijanskih, do sevdalinki, starogradskih i poplularnih pop pjesama, prenoseći svoju i emociju pjesama na publiku koja mu je apludirala, upućivala ovacije, sa njim pjevala, ali i plakala.

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona se potrudio da koncert bude organizovan na vrhunskom nivou, a cjelokupnom pričom zadovoljan je i Jasmin Brašnjić, Ajdinov nastavnik muzičkog obrazovanja, koji je otkrio njegov talenat i inicirao njegov prvi solistički koncert.

– Nadao sam se da će koncert biti posjećen, ali ne u ovom broju. To nam je pokazatelj da je ovo što radimo lijepa priča, da ljudi prepoznaju da mi to radimo od srce a što se večeras moglo vidjeti i osjetiti u sali. Moram istaći da je Ajdin večeras i mene oduševio. Blistao je kao nikad do sad – rekao nam je nakon koncerta prof. Jasmin Brašnjić.

Slijedeći četvrtak 23. novembra isti koncert će biti organizovan u Srebreniku.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara