Prvi Bussines Strategic Forum (BSF) u Tuzli

Spread the love
Menprom

U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona  upriličen je Busines Strategic Forum-a Tuzla, pod naziovom: „Politike, projekti, izazovi i potencijali“

Reha Centar

biznis Poboljšanje poslovnog ambijenta i kvaliteta proizvoda i usluga u cilju postizanja bolje konkurentnosti domaćih proizvođača na domaćem i ino tržištu, tema je koja je posebno zanimala predstavnike Udruženja poslodavaca Tuzlanskog kantona.

biznis

BSFokupio je najuspješnije kompanije u Tuzlanskom kantonu i šire. Panel  „Politike, projekti, izazovi i potencijali“ je panel sa kojim se predstavilo Ministarstvo trgovine turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona.

Mirsad Gluhić

Ministar trgovine, saobraćaja i turizma TK-a Mirsad Gluhić smatra da ovaj forum ima značaj za privredu TK-a te da bi mogao polučiti konkretne poteze koji će olakšati privrednicima nastup na tržištu te otvoriti teme o brendiranju proizvoda s ovog područja da bi bili konkurentni i van granica BiH.

Potrebno je, ističe Gluhić, olakšati privrednicima nastup na tržištu, pa čak i kroz izmjene zakonskih regulativa na svim nivoima.

????????????????????????????????????

biznis

Pored ovog panela na ovom poslovnom forumu predstavljeni su još i paneli  „Stvaranje fronte za izvoz“,„Stvaranje brenda – Kako postati i ostati lider”„Investicijski potencijali kao okidači ukupne privredne aktivnosti“, te Panel „Dobra kuća“koji ima za cilj promociju najvećih proizvođača i potencijalnih izvoznika u građevinskoj industriji.

Zlata Smajić

Danas kada cijeli svijet razmišlja globalno, kada je liberalna ekonomija okrenula planetu naopako, kada mali nestaju, prepoznali smo da moramo da se ukrupnimo i da mi kao udruženje poslodavaca izađemo iz sjene, da jasno i glasno kažemo šta su naši problemi, šta tražimo od države i na koji način očekujemo podršku – istakao je Direktor BSF-a Zlatko Berbić

Zlatko Berbić

Predsjednik Grupacije poslodavaca TK-a u okviru Udruženja poslodavaca FBiH Ramiz Karić ocjenjuje da je ovaj događaj festival ideja i mjesto za razmjenu mišljenja  da bi ljudi dobili percepciju “da je bavljenje privatnim biznisom čast i ponos”.

Karić

Ekonomski analitičar Admir Čavalić navodi da je fokus ovog foruma da umreži privrednike, dodavši da su danas prisutna i preduzeća u određenim industrijama za koja se ne zna da postoje, a koja djeluju na tržištu i izvozno su orijentirani, te koja su ponos ovog kantona.

 Admir ČavalićPrema izjavama ekonomskih analitičara , sudionika  Bussines Strategic Foruma sa ovog skupa će se poslati sve preporuke vlastima na svim nivoima kako bi kroz određene izmjene postojećih zakonskih rješenja a koji se tiču poduzetništva poduzeli konkretne mjere za unapređenje ove oblasti na cijelom prostoru BiH pa samim tim i na Tuzlanskom kantonu.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara