Prva sjednica Organizacionog odbora i radnih tijela manifestacije „Izbor sportiste godine grada Tuzle za 2019. godinu’’

Spread the love
Rental Travel

U zgradi Gradske uprave danas je održana prva sjednica Organizacionog odbora i radnih tijela manifestacije „Izbor sportiste godine grada Tuzle za 2019. godinu’’.

Reha Centar

“Ovo je 60. godina kako ovaj grad organizuje sportsku manifestaciju ‘’Izbor sportiste godine grada Tuzle’’, kazao je gradonačelnik Jasmin Imamović, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora.

‘’Danas smo konstituisali Organizacioni odbor koji broji 42 člana, imenovan je Izvršni odbor sa 11 članova, stručni i ocjenjivački žiri sa 12 članova, te komisije za marketing i informisanje, protokol i redakcije. Ovogodišnja manifestacija je značajna jer obilježavamo 60 godina “Izbora sportiste grada Tuzle” i 100 godina Slobode.  Kada se osvrnemo na čak 60 godina obilježavanja, pa i kada se osvrnemo na samo proteklih deset godina, ova manifestacija je značajna jer sportisti se nadmeću da ostvare poseban rezultat i da za taj rezultat dobiju priznanje. Veoma je važno da najuspješniji sportisti budu adekvatno pomenuti, prezentirani, nagrađeni. To je i zbog onih koji su ostvarili rezultat, a i zbog onih kod kojih će se roditi ambicija da takav rezultat ostvare. Radi se, uglavnom, o mladim osobama i važno je da takve osobe dožive javno priznanje svoga društva, svoje zajednica, svoga grada.’’

Na današnjem sastanku, usvojen je okvirni secenarij manifestacije, kao I finansijski plan.

Tradicionalna, šezdeseta po redu sportska manifestacija  ‘’Izbor sportiste godine Grada Tuzla za 2019.’’ bit će održana u Narodnom pozorištu Tuzla, u srijedu 26. februara 2020. godine, sa početkom u 19:30h.

Organizator manifestacije „Izbor sportiste godine grada Tuzle 2020“je Sportski savez grada Tuzle, generalni pokrovitelj Grad Tuzla, izvršni organizatori manifestacije su JU Centar za kulturu Tuzla i JU Narodno pozorište Tuzla, dok su medijski promotori RTV 7 Tuzla i Web portali.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara