Prva liga F BiH: Sloga Simin Han zasluženo pobijedila mostarski Velež (FOTO)

Spread the love
Rental Travel

Nakon prvog poluvremena sve je ukazivalo na to da će Sloga iz Simin Hana lako savladati Velež. Nakon početne dominacije domaćina stigla je i nagrada već u 26 minutu kada je za 1:0 pogodio Mirel ibrahimović.

Reha Centar

Mostarci su povremeno uzvraćali ali bez konkretnijih prilka da bi u 43 minutu Igor Radovanović povećao prednsot domaćina na 2:0, i time postavio konačan rezultat prvih 45 minuta.

SLOGA- VELEŽ 3:1 SLOGA- VELEŽ 3:1

Nakon odmora Velež izgleda potpuno drugačije na terenu i gotovo 20 minuta drugog dijela utakmice ima apsolutnu dominaciju, stvara šanse i prilke a igrači Sloge tek od sredine drugog poluvremena uspostavljaju ravnotežu u igri.

Velež je sviju dobru  igru krunisao pogotkom. Sjajno je po desnoj strani probio zadnju liniju jedan igrač Veleža, sve to pomno pratio na drugoj strani igrač sa brojem 18. Armin Avdić koji je u igru ušao u 58 minutu i efektno zakucao za 2:1.u 76 minutu utakmice.


SLOGA- VELEŽ 3:1

Kada se očekivalo da će trener domaćih grčevito braniti stečeno iz prvog poluvremena desilo se suprotno. Istjerao je svoje igrače daleko u polje od svog gola, koji su stvorili nekoliko poluprilika a jednu takvu, ispostavilo se za konačnih 3:1 u gol pretvara dvostruki strijelac današnje utakmice, igrač sa brojem 9 Igor Radovanović.

Treba svakako istaći da je malobrojna skupina navijača iz Mostara i pored lošeg rezultata stalno bodrila svoje igrače, što je svakako pokazatelj kako se voli svoj klub. Velež je opet u krizi, ali velež je veliki klub i nadamo se da će iz ove krize vrlo brzo izaći.

CRVENA ARMIJA

IKonačnih Sloga-Velež 3:1.

FOTO GALERIJA

R.T.

 

 

Komentari

Komentara