Protest radnika okupljenih oko Sindikata solidarnosti novom Zakonu o javnom okupljanju

Menprom

Skupština Tuzlanskog kantona je, na prijedlog Vlade, usvojila je novi Zakon o javnom okupljanju kojim se zabranjuju  protesti u neposrednoj blizini općinskih i kantonalnih institucija.

Reha Centar

Svoje nezadovoljstvo radnici će moći iskazivati jedino još na precizno određenim lokacijama ali ne i i spred i u neposrednoj blizini vladinih institucioja.

Povod za vanrednu press konferenciju za medije na kojoj su predtavnici Sindikata solidarnosti detaljno upoznali javnost o narednim koracima.

„Tuzla kvarc“ je jedna od firmi koja egzistira u okvirima Sindikata solidarnosti, prijavili su kažu korupciju za koncesije, a onda za istu ostali uskraćeni. I danas čekaju da se vrate na posao dok se kvarcni pijesak kako ističu uvozi iz susjedne Srbije.

SINDIKAT SOLIDARNOSTI

Danas su se radnicima pridružili volonteri iz Austrije i Njemačke, koji su u znak podrške Sindikatu nastojali podići svoj šator, što su im pripadnici MUP-a TK onemogućili.

SINDIKAT SOLIDARNOSTI

Stigli su u Tuzlu podržati radnike jer kako kažu već duže vrijeme su u kontaktu sa njima i znaju sa kojim problemima se susreću.

SINDIKAT SOLIDARNOSTI

Nakon što već pedeset dana u „šatorskom naselju „ ispred zgrade Vlade TK, radnici okupljeni oko Sindikata solidarnosti traže svoja prava, dobili su i naređenje od vlasti da svoje šatore uklone do sutra, u protivnom će to učinici pripadnici specijalne policije.Iz sindikata poručuju da neće ići u štrajk u narednih deet dana jer za to i nemaju dozvolu a kako i na koji način će se ukloniti i šatori saznaćemo već narednih dana,.
aktuelno.ba

Komentari

Komentara