Promovisani učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima

Na manifestaciji Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, danas je u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona, promovisano 314 učenika osnovnih i srednjih škola, koji su u školskoj 2018/2019. godini ostvarili zapažene rezultate na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

Prisutnima su se obratili Nikola Čiča-direktor Pedagoškog zavoda i Fahreta Brašnjić – ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.
Ministrica Brašnjić se u svoje ime i u ime Vlade Tuzlanskog kantona zahvalila učenicima na nesebičnom entuzijazmu prema znanju i postignutim uspjesima. „Živite život kakav ste zamislili i zapamtite, ni jedna se ptica ne vine previsoko, ako se ne vine vlastitim krilima. Šta god da se dogodi, vjerujte u sebe i ne predajite se nikada! Ponašajte se kao dobri ambasadori države Bosne i Hercegovine i ne dopustite da Vam bilo šta naruši integritet. Sanjajte velike snove i budite optimisti, čime god da se bavite u životu!” – poruka je ministrice Brašnjić učenicima.

Nagrađenim učenicima su dodijeljena priznanja i osigurane jednokratne novčane stipendije.

U realizaciji današnjeg programa učestvovali su učenici JU Osnovna škol „Kreka” Tuzla i JU Osnovna muzička škola.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara