Promovisani učenici generacije osnovnih i srednjih škola TK za školsku 2016/2017 godinu

Spread the love
Rental Travel

Manifestacija promoviranja učenika generacije osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2016./2017. godinu upriličena je danas u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli u organizaciji Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a i Pedagoškog zavoda Tuzla.

Reha Centar

Na ovoj manifestaciji promovisano je 87 učenika osnovnih i 32 učenika srednjih škola. U cilju motiviranja učenika za postizanje što boljeg uspjeha u učenju i vladanju, kao i vannastavnim aktivnostima, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a i ove godine je obezbijedilo jednokratne novčane stipendije u iznosu od 100 za ukupno 119 učenika osnovnih i srednjih škola.

“Promocija učenika generacije predstavlja jedan od načina širenja pozitivnih društvenih vrijednosti i putokaz mladima da će moći da mijenjaju stanje u privredi kada dođe njihovo vrijeme”, rekao je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatan Muratović.

Na manifestaciji mladima je poručeno da biraju zanimanja koja vole i koja su tražena na tržištu rada.U okviru manifestacije, kojoj su prisustvovali roditelji, nastavnici, profesori i direktori škola, izveden je prigodan kulturno-umjetnički program.

Komentari

Komentara