Promovisana prva generacija diplomanata Visokoškolske ustanove FINra Tuzla

Menprom

Na Visokoškolskoj ustanovi FINra u Tuzli danas je promovisana prva generacija diplomanata ove Visokoškolske ustanove. Njih 45 iz generacije 2016-2021. godina, koji su diplomirali krajem prošle i početkom ove godine, danas je dobilo svoje diplome.

Menprom

Čestitajući im na ovom svečanom činu direktor Visokoškolske ustanove FINra u Tuzli dr.sc.Ismet Kalić, vanredni profesor naglasio je da su svi oni u ovom trenutku na tržištu rada, zaposleni, a da to nije bilo tako kada su upisali ovu Visokoškolsku ustanovu.

„To je naš veliki uspjeh, jer mi školujemo kadrove za tržište, a ne za biroe za zapošljavanje. Mi smo ovime ostvarili svoj cilj da vam damo najbolja znanja i vještine, koje su rezultat optimalnog spoja teorije i prakse. I nakon okončanja studija FINra i njen osnivač Konsultantska kuća Finconsult će uvijek biti mjesto na kojem ćete biti rado viđeni. Nastavit ćemo našu saradnju na različitim poljima“ istakao je direktor Kalić.

On je najavio i nastavak razvoja Visokoškolske ustanove FINra u Tuzli, koja ima strateški plan da u naredne 2-3 godine preraste u Poduzetnički univerzitet. Dodatni vjetar u leđa je činjenica da je FINra uspješno okončala postupak institucionalne akreditacije i dobila preporuku Agencije za razvoj visokog obrazovanja u BiH da bude upisana u Registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u BiH.

Inače, na Visokoškolskoj ustanovi FINra u Tuzli trenutno se školuje  više od 250 studenta, na studijskim programima Finansije i računovodstvo i Računarstvo i informatika.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara