Promotivni štand Republike Turske na sajmu „Dani turizma 2015“ u Sarajevu

Rental Travel

Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH imat će svoj promotivni štand tokom 38. Međunarodnog sajma turizma „Dani turizma 2015“ koji će se od 14. do 16. maja 2015. godine održati u Centru Skenderija u Sarajevu. Tokom dva dana Sajma na promotivnom štandu bit će predstavljen dio bogate turističke ponude Republike Turske, koja je već godinama jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u svijetu.

Reha Centar

Na promotivnom  štandu Republike Turske, između ostalog, posjetitelji će biti u prilici bliže se upoznati sa tri umjetnička performansa karakteristična  za Tursku i njenu kulturu. Turski umjetnici predstavit će umjetnost kaligrafije, umijeće sviranja na muzičkom instrumentu nej te umjestnost Ebru slikanja na vodi.

U okviru promocije Republike Turske tokom „Dana turizma 2015“ posjetiteljima će svoju ponudu i aktivnosti predstaviti Udruženje turističkih agencija Republike Turske – TURSAB, Aviokompanija Turkish Airlines, Turistička agencija SIBA Tours, koja će posebno prezentirati historijske, turističke i kulturne potencijale grada Kuşadasija, kao i Udruženje za promociju turizma u Alanyi.

Štand Ureda savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH, za posjetioce „Dana turizma 2015“, bit će otvoren svaki dan sajma od 10,00 do 18,00 sati.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: